Japanska jabuka KAKI Diospyros kaki

1,200 RSD

Jednogodišnja sadnica;

Sadnica I klasa;

Podloga D. lotus koja je slabije otpornija na niske temperature, izdržava do -15 stepeni;

Voćna vrsta kaki izuzetno je lepa kao stablo. Veoma sporo raste, može da dostigne visinu od 10-15 m i širinu do 10 m. Ima tamno zelene kožaste listove, veoma lepe cvetove. Plodovi su kuglasti i kada su sasvim zreli mogu da budu žute, narandžaste ili crvene boje. Listovi u jesen menjaju boju, nakon čega lišće počinje da opada dok plodovi ostaju na stablu. Plodove treba pustiti što duže jer tako dobijaju na kvalitetu. Beremo ih pre jačih mrazeva. Plodovi sazrevaju u različito vreme, što zavisi od sorte, vremena, osunčanosti i osvetljenosti, položaja sadnje, nadmorske visine, ishrane biljke i sl.

Cena je za prodaju u rasadniku, dostava se dodatno naplaćuje.

  • 26 na zalihama

311

, ,

Opis

Japanska jabuka Kaki je poznata u svetu i pod imenom kaki jabuka. Iako je njeno ime pomalo neobično njeno dejstvo je nesvakidašnje. Kaki jabuka je najlepša u zimskim danima. Tada s njene stabljike otpadne lišće, pa na golim granama ostanu narandžasti plodovi. japanska jabuka kaki

Posebno je zanimljiv podatak da plodovi japankse kaki jabuke dosežu težinu od čak pola kilograma. Opna ploda je prozirna a ispod providne ljuske krije se mekano meso puno vitamina C. Opšte je poznato da je vitamin C odličan za jačanje imuniteta, pa konzumiranjem kaki jabuke poboljšaćete opšte stanje organizma i učiniti nešto dobro za svoje zdravlje.

Kada je reč o plodu japanske jabuke, najbolje je da birate one koji su meki pod rukom. Ako se odlučite ipak za tvrdi plod, sačekajte nekoliko dana da sazri. Biće dovoljno da plod kaki jabuke ostavite na sobnoj temperauri i za četriri do pet dana će omekšati i biti idealan za korišćenje.

Osim što obiluje vitaminom C, ova voćka ima i dosta biljnih vlakana pa pomaže i u snižavanju nivoa holesterola i u regulisanju varenja. Kaki jabuka ujedno obiluje i fruktozom, pa se preporučuje i u ishrani onih osoba koje imaju povišen nivo šećera u krvi.

Japanska jabuka obiluje flavonoidima, a naročito kvercetinom, što je čini poželjnom namirnicom u lečenju ali i u prevenciji kardiovaskularnih oboljenja. Upravo zahvaljujući flavonoidima, ova moćna voćka štitiće vaš organizam i od štetnih uticaja slobodnih radikala.

Istočna tradicionlna medicina koristi upravo kaki jabuku kao pomoć u lečenju upale creva, hemoroida, bolesti želuca, bolesti jetre i žuči i još mnogo toga što je čini jako zdravom i popularnom. Takođe, kaki jabuka se koristi i kao priprodni laksativ, a kaki jabuka je poznata i po svojim antibakterijskim i antibiotskim svojstvima.

Egzotično voće pod nazivom japanska jabuka ili kaki u nedozrelom obliku može imati opor, ali u potpuno zrelom slatki ukus poput meda skrivenog u njegovom narandžinom mesu. Upravo zbog kupovine u pogrešnom stadijumu sazrevanja i nepoznavanja njegovih blagodeti nažalost nije često u našoj činiji s voćem.

Tokom svake sezone sazrevanja, voćke mogu menjati oblik. Takođe variraju u veličini od 50-ak do 500 grama. Boja voća varira od svetlo žute do tamno narandžaste. Cela voćka je jestiva osim semenke i peteljke.

Call Now ButtonPozovite nas!