Malina-jagoda „NOVO“

400 RSD

Nova biljka na našem tržištu. Nastala je kao rezultat rada tima stručnjaka koji su ukrstili jagodu i malinu.
Ova biljka izgleda kao grm, stabljika je obloženja bodljama.
Latinski naziv: Rubus illecebrocus.
Raste u visinu od pola metra do jedan metar.
Samooplodna je biljka. Plod donosi već prve godine, u periodu od 6 do 7 meseca.
Plodovi su aromatični, crvenkaste boje, izgledom liče na jagodu sa ukusom maline.
Veoma je otporna na niske temperature, adaptibilna biljka i zahvalna, lagana za održavanje, voli osunčana područja, potrebno je obezbediti sistem kap-kap ili neki drug vid navodnjavanja.
Način održavanja može se porediti sa Polkom jer se uklanja do zemlje nakon plodonošenja i naredne vegetacije kreću novi izdanci iz zemlje.
  • Cena je za prodaju u rasadniku, dostava se dodatno naplaćuje.
  • 5 na zalihama

Opis

Nova voćna vrsta jagoda malina koja potiče iz Japana a nastala je ukrštanjem jagode i maline, kod nas je još zovu i yamlina. Latinski naziv je Rubus illecebrosus. Raste kao grm slično malini i na na sebi stabljika ima male bodlje, što se tiče visine rasta moje sadnice koje možete videti na ovim slikama su oko 10 cm visine mada zamlina može narasti i dosta vise od toga. Radi se o samooplodnoj biljci čije cvetove oprašuju insekti. Cveta u junu i prve zrele plodove možete već u julu probati sa vaše biljke. Biljka je otporna na niske temperature i razmnožava se preko izdanaka. Ukus ploda yamline podseća na malinu i još neki dodatni ukus ali je manje sladak od ploda jagode ili maline. malina jagoda
Svima je poznato šta je jagoda i šta je malina, ali zbunjujuće je kad se te dvije riječi spoje i misli se na jednu biljku.
Naime, radi se o novoj biljci na našem tržištu koja je nastala kao rezultat rada tima stručnjaka koji su ukrstili jagodu i malinu.
Ova biljka izgleda kao grm, stabljika je obloženja bodljama, logično jer se radi o genima maline, mada bude niža, od pola metra do jedan metar.
Plodovi su aromatični, crvenkaste boje, izgledom asociraju na jagodu, ukus je kao malina.
Veoma je otporna na niske temperature, adaptibilna biljka i zahvalna, lagana za održavanje, voli osunčana područja, potrebno je obezbjediti sistem kap-kap ili neki drug vid navodnjavanja.
Način održavanja može se porediti sa Polkom jer se i jadoga-malina uklanja do zemlje nakon plodonošenja i naredne vegetacije kreću novi izdanci iz zemlje.
Latinski naziv: Rubus illecebrocus.
Raste u visinu od pola metra do jedan metar.
Samooplodna je biljka. Plod donosi već prve godine, u periodu od 6 do 7 meseca.

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Pozovite nas!