Živa ograda (10 sadnica)

300 RSD

Rezervacija sadnica za jesen 2023. godine. Rezervacija je po „AKCIJSKOJ“ ceni do kraja septembra, ali samo sa uplatom avansa od 30%. Isporuka kada to vremenski uslovi u jesen dozvole. 

Živa ograda – Ligustrum vulgaris, 10 sadnica
– Klasična živa ograda;
– Poluzimzelena biljka, lisno dekorativna;
– Veoma otporna na gradske uslove;
– Dobro podnosi sušu i sve tipove osunčanosti položaja, podnosi i polusenku;
– Uspeva na svim tipovima zemljišta;
– Potrebno je redovno je orezivati;
– Veoma brzo raste;
– Rast u visinu 2-3 metra;
– Rast u širinu 1-1,5 metar;
– Najbolji vid sadnje je u 2 reda:
rastojanje između redova 20-30 cm
rastojanje u redu 20 cm.

Prodajemo u pakovanju 10 sadnica, preporučeno za 1 metar.

  • 25 na zalihama

Opis

Živa ograda je odličan izbor da zaštitite dvorište od tuđih pogleda ali i da vam cela kuća i dvorište budu mnogo lepši. Ukoliko izaberete recimo orlove kandže za živu ogradu, uživaćete i u prelepim mirisima.

Koja je idealna živa ograda, zavisi od vizuelnog efekta koji želite da postignete ali i od zemljišta i sunčanosti . Sadi se jednom, pa zato ne treba da vam bude žao što vam je potrebno zaista mnogo sadnica. Ako sad kupite sadnice, imaćete prednost, jer se u rasadnicima mogu kupiti sadnice s golim korenom. Grab, bukva, lovor  višnja se sade u proleće.

Obavezno vodite  računa o pravilnom odstojanju između biljaka i njihovoj maksimalnoj visini. Detaljno se informišite u rasadniku o karakteristikama biljke koju uzimate. Na tržištu postoji mnogo vrsta, a najjednostavnija podela je na zimzelene i listopadne vrste.

Najpoznatije zimzelene vrste su:

  • Ligustrum – brzo raste, ima male bele cvetove, može da naraste i do 3 m.

Ako niste ovog proleća ulepšali dvorište sadnjom žive ograde i  nemate mogućnosti da to uradite uskoro, bez brige. Dobar period za sadnju žive ograde je i  rana jesen.

Dodatne informacije

Težina 1.5 kg
Dimenzije 60-100 cm
Pozovite nas!