Akcija!

Hortenzija Hydrangea macrophylla

Original price was: 500 RSD.Current price is: 450 RSD.

  • U ponudi dvogodišnje sadnice Hortenzija svetlo i tamno roze;
  • Vrsta koja voli kiselo zemljište, u čijim uslovima jedna ista biljka može imati cvet roze do plave boje;
  • Ipak ukoliko zemljište nije dovoljno kiselo može cvet ostati samo roze boje;
  • Kod nas je još poznata kao domaća hortenzija;
  • Visina od 30-50 cm u saksijama od 2 ili 3 litara;
  • Listopadna je cvetnica, može da naraste do metar u visinu kao žbun;
  • Neophodno je da se posadi u hladovinu i zahtevnija je što se tiče zalivanja (voli senku i vodu).
  • Višegodišnja je biljka koja jako dobro podnosi našu klimu.

Proizvod je dostupan za slanje kurirskom lužbom.

  • 22 na zalihama

703

,

Opis

Neke hortenzije menjaju boju – od bledoroze, preko jarkoružičaste sve do plave nijanse. Saznajte kako da gajite snažne i otporne sorte ovih raskošnih, žbunastih cvetnica i koje greške treba izbegavati. Jedinstvena odlika hortenzija je igra boja njihovih cvetova. Hortenzije sa cvetovima crvene i roze boje mogu da se pojave i u plavoj boji. Snažne i otporne sorte kao što su “Bella” (plava), “Schone Bautznerin” (roze), “Leuchtfeuer” (crvena), “Rosita” (roze) i “Schneeball” (bela). One vremenom postaju izuzetno atraktivne i dekorativne.

Hortenzije imaju veliku potrebu za vodom, ali ne podnose vlažnost. Za zalivanje je odlična kišnica. Ona ne dopušta da suviše poraste pH-vrednost (da površina zemlje u saksiji ne bude bela).

Izdanci nekih vrsta hortenzija se posle poslednjih mrazeva skraćuju na dužinu od oko 50 cm. Većini drugih sorti hortenzija nije potrebno orezivanje. Po potrebi možete ih orezati posle cvetanja.

Saksija treba da bude dovoljno velika sa dobrom drenažom. Kod hortenzija u tamnim saksijama na sunčanim staništima može doći do nepovoljnog obrazovanja korena.

One najbolje uspevaju u blago kiselom (pH vrednost oko 5,5) glinovitom zemljištu koje je bogato humusom i koje dobro drži vlažnost, ali ne i stalnoj vlažnosti. Kod plavih sorti pH-vrednost treba da bude oko 4–4,5.

Hortenzije u saksijama trebalo bi zavisno od starosti presadjivati svake 2–4 godine u saksiju za broj veću. Zemlja gubi vremenom deo svoje strukture. U “svežoj” zemlji biljka može bolje da se razvija.

Pozovite nas!