Crvena pomorandza

2,500 RSD

Naziv: Crvena pomorandža

Latinski naziv: Citrus sinensis Taroko

Visina sadnice: 1m

Sadnice crvene pomorandže Tarocco  možete kupiti dodavanjem u korpu ili pozivom na broj 060 04 55 275.

Cena je za prodaju u rasadniku, dostava se dodatno naplaćuje.

  • 5 na zalihama

Opis

Crvena pomorandža Tarocco je zimzelena biljka koja u Srbiji ne može da izdrži zimu napolju. Preporuka je da se posadi u srazmerno veću saksiju (ne preveliku) i da se u toku proleća i leta malo intezivnije prihranjuje. Crvena pomorandža Tarocco cveta u proleće i u jesen i zimi možete očekivati narandžasti plod na vašem stablu.

Ako Vas neko nekada pita ‘koje voće sadrzi najvise C vitamina’ nemojte pogrešiti i odgovoriti limun. Istina je da crvena pomorandža Tarocco sadrži više vitamina C nego bilo koji drugi agrumi.

Crvene pomorandže sa Sicilije su proizvod zemljišta pored planine Etna, sa čudotvornim svojstvima, energijom sunca i blagom klimom. Zemljište na brežuljcima i ravnicama oko vulkana je izuzetno plodno zbog hiljada godina taložene lave. Tome dodajte i toplo sunce, morski vazduh sa Mediterana i geografsku lokaciju blizu 37. severnog uporednika, gde se prednosti severnoafričke klime kombinuju sa svežinom obronaka Alpa. Ova kombinacija faktora je dovela do toga da od 1600-tih pa na ovamo, na zapadnom delu Sicilije mogu da se gaje neke vrste pomorandži sa crvenom unutrašnjošću, koja podseća na boju krvi.

Crvena narandža poznata i kao Blood Orange, pripada grupi citrusa, varijacija je narandže, samo sa crvenom bojom mesa i gorča je od obične narandže. Za tamnu crvenu boju pulpe zadužen je pigment anthocyanin, uobičajen za voće uopšte, a veoma neuobičajen medju citrusima. Tri vrste su najpopularnije Tarocco iz Italije, Sanguinello vrsta iz Španije i Moro vrsta iz provincije Siracusa na Siciliji kultivisane u 19 veku.

Dodatne informacije

Težina 3 kg
Dimenzije 25 × 25 × 80 cm
Call Now ButtonPozovite nas!