Fotinija fraseri Red Robin

500 RSD

Fotinija – koristi se za pojedinačnu sadnju ili za formiranje žive ograde.
– Ima dekorativne kožaste listove koji zimi ne opadaju;
– Stari listovi su zelene boje, a mladi listovi (i cele grane) imaju purpurnu boju;
– Odlično podnosi orezivanje i oblikovanje, preporučuje se jednom do dva puta godišnje;
Sa pravilnom sadnjom i uz dobru negu (prihrana i zalivanje) može imati godišnji prirast od 1m;
– Ukoliko biljke nisu na direktnom suncu nemaju crvenu boju.
– Sadnice su visine prek 50-60 cm, razgranate!

Cena je za kupovinu u rasadniku, dostava se dodatno naplaćuje zavisno od težine paketa po cenama sa naslovne strane!

  • 13 na zalihama

265

,

Opis

Fotinija je izuzetno dekorativno zimzeleno šiblje. Posebno je pogodna i preporučljiva za žive ograde kada treba napraviti gustu i upadljivu zaštitu. Photinia-fotinia jako brzo raste i formira gust žbun.

Spektakularna „evergrin“ biljka sa sjajnim, tamno zelenim, kožastim zimzelenim listovima. Novi rast sa briljantim crvenim mladim listovima daje divan kontrast, posebno u proleće. Fotinija ‘Red Robin’ je izdržljivo zimzeleno šiblje koje dobro reaguje na orezivanje i formira gustu krošnju. Izuzetna je za žive ograde ili kao pojedinačna biljka orezana u željeni oblik.

Fotinia je izuzetno dekorativno zimzeleno šiblje. Photinia Red Robin ima sjajne crvene mlade izdanke koji posebno u proleće izgledaju zapanjujuće. Photinia jako brzo raste i formira gust žbun. Posebno je pogodna i preporučljiva za žive ograde kada treba napraviti gustu i upadljivu zaštitu. Nije zahtevna biljka i lako se gaji. Ako želimo da podspešimo njen rast treba je obilnije zalivati. Orezuje se krajem marta i od nje se mogu formirati jako zanimljive topijarne forme. U poslednje vreme je vrlo popularna biljka i može se sresti u svim elitno opremljenim vrtovima.

Privlači pažnju i dosta je interesovanja za ovu biljku koja je pravi hit. Kod nas se nije gajila i njeno vreme tek dolazi. Ovo su naša iskustva sa ovom „crvenokosom“ lepoticom koju gajimo i proizvodimo nekoliko godina. Fotinija je vrlo prilagodljiva uslovima. Biljke koje smo zalivali i prihranjivali imale su prirast i preko jednog metra, listovi su bili jedri i jarko crveni. Biljke u saksijama pokazale su da vole veću posudu, dobru zemlju i dosta vode.

Deo biljaka koji je bio u rasadniku na manje osunčanoj strani, samo smo jednom zalili tokom leta i one su manje napredovale, vrhovi nisu bili toliko crveni i upadljivi ali je biljka izgledala dobro s obzirom na visoku temperaturu i uslove.

Mogu jako lepo i lako da se oblikuju i predlažemo da je formirate na štapu. Izaberete mladu ravnu granu koju pustite da raste i formirate željeni oblik. Kada su tako oblikovane a ne kalemljenjem, mnogo su otpornije.

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Dimenzije 40 cm
Pozovite nas!