Akcija!

Mangave Moonglow ” N O V O “

800 RSD

Mangave Moonglow – jedna od vrsta mangave
– Veoma otporna na sve uslove gajenja, jedino što zahteva je dobro drenirano zemljište koje ne zadržava vodu;
– Podnosi temperature do -5° C;
– Raste brže od Agave;
– Gajeći mangavu možete zaboraviti na negu i zalivanje biljke.

Sadnica visine oko 30 cm.

Dostava kurirskom službom se dodatno naplaćuje po cenama istaknutim na početnoj stranici.

  • Nema na zalihama

836

,

, ,

Opis

Mangava – Hibridi mangave slučajno su pronađeni u meksičkoj pustinji. Hortikulturisti su tamo sakupili seme od prelepog primerka mangave. Dva od tih semena porasla su do pet puta od svoje normalne veličine, sa listovima i cvetovima različitog oblika koji su bili drugačiji od onih koji se obično nalaze na biljci mangave. Na kraju su sakupljači semena shvatili da postoji dolina pored područja sakupljanja gde je rasla Agave celsii, pa je otuda i početak mangave.

Ovo je podstaklo više ukrštanja i testiranja, a sada je hibrid mangave dostupan kućnim baštovanima. Zanimljive crvene mrlje i pege biljke mangave pojavljuju se na prevelikim listovima nalik agavi. Iako se razlikuje od vrste do vrste, hibridi mangave ponekad rastu dvostruko brže od agave.

Kako uzgajati mangavu

Kultivisana mangava se lako održava, otporna je na sušu. Boje se menjaju i postaju življe na suncu. Prilikom sadnje obezbedite im dovoljno prostora da rastu u svim pravcima.

Oni sa izuzetno hladnim zimama mogu ih uzgajati u velikim kontejnerima kako bi im pružili zimsku zaštitu. Bez obzira na to koji metod gajite, obavezno posadite u dobro drenirano. Posadite na području koje prima jutarnje sunce.

Sada kada ste naučili kako da uzgajate mangavu, posadite ovu lepu biljku ove baštenske sezone.

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Dimenzije 25 × 25 cm
Pozovite nas!