Lara Limonella

1,600 RSD

Citrus nastao ukrštanjem Meksičke limete x Marumi kumkvat

  • Mini Stem citrus
  • veoma izdržljiva biljka, idealan citrus za početnike;
  • jede se ceo plod;
  • veoma bogat C vitaminom;
  • savršen dodatak svakoj modernoj organskoj kuhinji;

Cena je za kupovinu u rasadniku, dostava kurirskom službom u Srbiji se dodatno naplaćuje!

  • 3 na zalihama

339

,

Opis

Lara Limonela je vrsta limunovog drveta (Citrus limon) koja se ističe po svom karakterističnom mirisu i ukusu. Ova sorta limuna je poznata po svojim sočnim plodovima koji su bogati vitaminom C i imaju osvežavajući citrusni ukus.

Limunela je često uzgajana u mediteranskim klimatskim uslovima, gde može postići punu zrelost i proizvesti obilne plodove. Njeni plodovi su ovalnog oblika, sa svetložutom korom i sočnim, kiselo-slatkim mesom unutar.

Osim što se koristi u ishrani, plodovi Limonelle se često koriste i u kozmetičkoj industriji, kao i u proizvodnji osvežavajućih napitaka i koktela. Njihov osvežavajući miris često se koristi i u aromaterapiji zbog svojih opuštajućih svojstava.

Uzgoj Lara Limonelle zahteva sunčano mesto i dobro drenirano zemljište. Redovno zalivanje i prihrana doprinose zdravom rastu i obilnoj proizvodnji plodova.

Ukratko, Lara Limonella je sorta limunovog drveta koja se ističe svojim sočnim plodovima, osvežavajućim mirisom i širokom primenom u kuhinji, kozmetici i aromaterapiji. Njeni plodovi su bogati vitaminom C i dodaju svetlu i osvežavajuću notu mnogim jelima i pićima.

Dodatne informacije

Težina 2 kg
Dimenzije 40 cm
Pozovite nas!