Sibirski limun (Poncirus trifoliata)

800 RSD

Kupujete kontejnersku sadnicu sibirskog limuna visine oko 0,6 metara.

Odlično podnosi niske temperature i do -30 stepeni;

Brzo raste i u drugoj godini može početi sa cvetanjem;

Pun rod postiže posle sedme godine u kojoj postiže prinos preko 80kg ploda po stablu;

Plod je lekovit i sadrži vitamin C u 7 puta većoj koncentraciji od običnog limuna, takođe ima i vitamin P koji je redak u prirodi i 3500 ORAC jedinica (antioksidans) u 100 gr. ploda;

Sibirski limun nema prirodnih neprijatelja.

Ili poručite telefonskim putem 060 04 55 275

Cena je za prodaju u rasadniku, dostava se dodatno naplaćuje.

  • Nema na zalihama

Opis

Sibirski limun je dobio naziv sibirski jer može izdržati jako hladne zime – može izdržati temperaturu od -30ˇC. Spada u porodicu agruma odnosno citrusa. Kiselog je i tropskog ukusa. Za razliku od ostalih citrusa iz te grupe nije zimzelen, već je listopadno manje drvo. Može da naraste od 3-5 metara.

Sibirski limun potiče iz Kine i jugoistočne Azije. Vrlo brzo se proširio i na ostale delove sveta. Pored tropskog ukusa, poznato je da sadži jako velike količine vitamina C (po nekim merenjima i do 7 puta više od klasičnog limuna), plus vitamin P koji je redak u prirodi i 3500 ORAC jedinica (antioksidans) u 100 gr.

Sibirski limun podnosi do -30 stepeni, brzo raste i u trećoj godini cveta, a pun rod daje posle šeste godine i tad daje preko 70kg ploda po  jednom stablu, plod je lekovit i sadrži vitamin C , 7 puta veće koncentracije od običnog limuna, ima i vitamin P koji je redak  i 3500 ORAC jedinica u 100 gr, što znači da je ogroman antioksidans. , Nema prirodnih neprijatelja.
Brzo raste i mora se orezivati najmanje tri godine i formirati krošnja oko vodjice te se vodjica krati u trećoj  godini, tada drvo sibirskog limuna bude oko 2 – 2,5 metra.

Call Now ButtonPozovite nas!