Hibiskus baštenski šarenolisni

490 RSD

Baštenski hibiskus, formira se kao ukrasni žbun, dekorativnog lista i cveta. Raste u visinu 150-200 cm. Cveta od juna do septembra, cvet je bordo. Voli duboka, drenirana zemljišta. Dobro podnosi sunce i polusenku. Poželjno je 2-3 prihranjivanja i redovno zalivanje tokom vegetacije.
Višegodišnja je biljka. Dobro podnosi zimu, otporan je na gradske uslove.
Sadnice su u saksijama pa se može bezbedno presađivati tokom cele godine!

Cena je za kupovinu u rasadniku, dostava kurirskom službom se dodatno naplaćuje!

  • 12 na zalihama

Opis

Ova vrsta Hibiscusa ima zeleno beli list, naraste oko 3 m.  Pred kraj leta cveta cvetovima u bordo boji. Vrlo atraktivan zbun

Hibiscus syriacus poznatiji po imenima baštenski hibiskus, vrtni hibiskus, sirijski hibiskus, slezovka je vrsta hibiskusa koja se gaji kao ukrasni grm, manje stablo ili kao živa ograda jer podnosi dobro orezivanje. Otporan je na gradska zagađenja, niske temperature i kontinentalne zime, a samo mlade biljke su osetljive na mraz.
Baštenskom hibiskusu odgovara svetlo ili polusenovito mesto. Humusno, dobro drenirano zemljište je najbolji izbor za sađenje baštenskog hibiskusa.
Iako baštenski hibiskus dobro podnosi sušu, zaliva se obilno pred cvetanje.
Preporučuje se prihranjivanje veštačkim đubrivima sa većim sadržajem kalijuma pre cvetanja.
Da bi više cvetao baštenski hibiskus treba da se redovno orezuje krajem zime ili početkom proleća.

Hibiskus baštenski šarenolisni (Hibiscus rosa-sinensis ‘Variegatus’) je raskošna biljka koja svojim šarenim lišćem i prelepim cvetovima unosi živost i boju u svaki vrt ili prostor. Ova vrsta hibiskusa je posebno prepoznatljiva po svojim listovima koji su šareni, sa kombinacijom zelene boje i bele ili kremaste ivice.

Osim svojih šarenih listova, hibiskus baštenski šarenolisni takođe proizvodi prelepe cvetove koji mogu biti različitih boja, u zavisnosti od sorte. Cvetovi mogu biti crveni, rozi, beli ili narandžasti, i obično se pojavljuju tokom letnjih meseci, donoseći svežinu i lepotu u vrt.

Ova biljka voli sunčane ili polusenovite položaje i dobro drenirano, bogato zemljište. Redovno zalivanje je važno tokom suvih perioda, posebno tokom letnjih meseci kada je potrebno obezbediti dovoljno vlage. Takođe je važno povremeno orezivanje kako bi se održao kompaktan oblik i podstaklo obilno cvetanje.

Hibiskus baštenski šarenolisni je biljka koja može da bude divan ukras u vrtu, ali takođe može da se uzgaja i u saksijama na terasama ili balkonima. Njegova raznolikost boja i šarenilo lišća čine ga popularnim izborom među ljubiteljima cveća širom sveta. Uz pravilnu negu i pažnju, hibiskus baštenski šarenolisni može postati istinski dragulj u vrtu svakog ljubitelja biljaka.

Dodatne informacije

Težina 2 kg
Dimenzije 30 × 60 cm
Pozovite nas!