Spirea japonica Goldflame

350 RSD

Spirea japonica Goldflame je listopadni zlatni žbun niskog rasta. Raste u visinu do 80 cm. Biljka raste u obliku lopte, kuglasto. Može se saditi pojedinačno ili za bordure. Cveta u proleće i leto, ali je veoma dekorativna cele godine zbog zlatne boje listova.

Sadi se na rastresitom i ocednom zemljištu koje u toku dana ima minimum 6 sati sunca.

Ne voli previše zalivanja, zato se i sadi na ocednom zemljištu.

  • 7 na zalihama

224

, ,

Opis

Spirea japonica Goldflame je gust,uspravan listopadni žbun niskog porasta do 80cm.Vrsta je veoma atraktivna kako zbog boje svojih listova tako i zbog veoma upadljivih cvetova.

Cvetovi se pojavljuju od kasnog proleća i traju sve do sredine leta. Tokom ostatka vegetacije dolazi i do ponovnog cvetanja koje je znatno manjim intezitetom. Vrsta je poznata po promeni boje svoga lišća koja je bronzano crvena u proleće,zuto zelena u toku leta a u jesen zuto bakatnih boja. Cvetovi su ružičasti,postavljeni u štitastim cvastima prečnika do 10cm. Za svoj razvoj zahteva zemljišta srednje plodnosti i vlage i lokalitete sa što više sunca. Tolerisaće povremene senke.Ima visoku otpornost na gradske zagađivače kao i na visoke temperature kakve su veoma često u gradovima. Pogodna je za kombinaciju sa drugim žbunjem kontrastnih nijansi kao i za formiranje onižih ograda ili za pojedinačnu sadnju u grupacijama.

Đubrenje i zalivanje

Ova dekorativna biljka nije teška za održavanje, tako da će biti sasvim u redu ukoliko je u toku sezone đubrite 2 puta sa običnim đubrivom koje koristite i za ostale biljke.

Tek zasađenu spireu potrebno je dobro zalivati dok se ne primi. Zrele biljke su tolerante i na sušniji period i potrebno ih je zaliti tek kada je zemljište baš isušeno. Ona svakako ne voli da stoji u vodi, tako da je potrebno izbegavati preterano zalivanje – biljka će istruliti od previše vlage.

Orezivanje spirea

Nemojte se plašiti orezivanja, jer to će biljci svakako da godi. Slobodno je orežite kako biste dobili željeni oblik i uklonili stare, suve grane. Orezivanje je najbolje da radite krajem novembra ili skroz rano na proleće (pre nego što biljka krene da raste). Orezivanjem spirea tokom leta, kada završi sa cvetanjem, podstaći ćete novi period cvetanja i aktivirati intenzivniji rast lišća. Spirea je brzo rastući grm te će se veoma brzo i lako oporaviti od bilo koje vrste orezivanja.

 

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Dimenzije 20 × 50 cm
Call Now ButtonPozovite nas!