Grejač za podno grejanje 700 w

3,000 RSD

Grejači na struju se proizvode od materijala velikog električnog otpora oko koga je postavljena izolacija otporna na visoke temperature i priključka od savitljivog bakarnog provodnika.

Ovi grejači su namenjeni za zagrevanje stanova, kancelarija, lokala, garaža, kao i za posebne namene (za eksplozivne materijale, agresivne sredine i sl.).

Snaga (W) – 700;

Grejna površina m2   – 4-5;

Dužina grejača (m) – 50.

VIŠE O GREJAČIMA ZA PODNO GREJANJE:

  • 3 na zalihama

Opis

Grejači za podno grejanje se ugrađuju  u pod tako što se fiksiraju betonskim premazom (slojem).

Ovaj vid grejanja obezbeđuje najoptimalniju idealnu temperaturu, pri čemu se postiže velika ušteda električne energije (ne manje od 25%) u odnosu na najbolje uređaje za grejanje. Temperatura poda je približna temperaturi tela.

Podno grejanje sa električnim grejnim kablovima se izvodi dok su prostorije u fazi izgradnje (siva gradnja), pre nego što su izrađeni podovi, pre nego ravnajućeg sloja (košuljice). Najčešće se grejni kablovi koriste kao osnovni vid grejanja, što znači da predstavlja jedini oblik grejanja prostorije. Ukoliko je grejanje u funkciji dodatnog grejanja prostorije tj. efekat toplog poda, potrebno je imati drugi osnovni vid grejanja, idealna kombinacija je sa norveskim radijatorima.

Karakteristike i prednosti električnog podnog i zidnog grejanja:

Podno grejanje je najoptimalnija vrsta panelnog zagrevanja prostora u pogledu ekonomičnosti grejnog sistema i uslova ugodnosti, te maksimalnog konfora i iskorišćenja grejnih objekata.

U prostorijama koje se zagrevaju podnim grejanjem raspodela temperature vazduha po visini prostorije skoro je idealna.

Obzirom da se električno podno grejanje ugrađuje po celokupnom ili većem delu površine poda, koja je znanto veća u odnosu na bilo koje drugo grejno telo, za grejanje prostorije iste veličine, prostorija će se ujednačeno zagrejati sa nižom temperaturom grejnog tela (poda).

Ovakav niskotemperaturni grejni sistem, zahvaljujući nižim radnim temperaturama i manjim temeperaturnim razlikama u odnosu na okolinu (ambijent) radi sa znatno manjim toplotnim gubicima nego npr. radijatorski sistemi. Pri tome se obezbeđuju isti efekti grejanja, a utrošak energije je i do 30% manji. Savremena shvatanja i trendovi u gradjni objekata su u funkciji štednje energije, a samim tim i boljim izvođenjem toplotnih izolacija objekata.

U takvim objektima električno podno grejanje u potpunosti zadovoljava normirane gubitke toplote u našim klimatskim uslovima i pored maksimalnih dozvoljenih temparatura podova.

Maksimalna dozvoljena i sistemom električnog podnog grejanja regulisana temperatura površine poda, određene u cilju postizanja ugodnosti i zaštite od mogućeg štetnog pregrevanja nogu su :

  • 25 °C – u radnim prostorijama u kojima se boravi duže vreme, uglavnom stajanjem
  • 27-28 °C – u stambenim i kancelarijskim prostorima
  • 30 °C – u izložbenim i sličnim salama
  • 32 °C – u kupatilu i oko plivačkih bazena
  • 35 °C – u prostorijama u kojima se kratko boravi, odnosno kroz koje se samo prolazi

Na skici vidljiv presek poda električnog podnog grejanja i raspored toplote:

Dodatne informacije

Težina 1.5 kg
Dimenzije 25 × 10 × 25 cm
Call Now ButtonPozovite nas!