Euonymus japonicus Chollipo

400 RSD

  • zimzeleni žbun srednjeg rasta, do 1,5 metar;
  • pogodan za živu ogradu, ali i za pojedinačnu sadnju;
  • veoma dekorativan list;
  • odlikuje se sporim rastom;
  • dobro podnosi orezivanje;
  • najbolje uspeva na bogatom humusnom zemljištu, podnosi sunce ili polusenku;
  • sadnice su u saksijama pogedne za sadnju tokom cele godine.

Cena je za kupovinu u rasadniku, dostava se dodatno naplaćuje!

  • 12 na zalihama

263

, , ,

Opis

Žbunasti evonimus – Chollipo  Glavna prednost evonumusa je što je zimzelena biljka, tako da će uvek biti dekorativna i postojana. Odlikuju se izuzetnom otpornošću.Atraktivan zimzeleni žbunić sa žutozelenim ili zelenim  sjajnim kožastim listovima. Odličan za rezanje, pa se zato koristi za niske žive ograde kao i za pravljenje raznih oblika ( topijarnih formi) Upadljivog izgleda kako u bašti, tako i u saksijama na terasama u kombinaciji sa drugim niskim ukrasnim šibljem i prerenama (npr Patuljasti berberis, Abelija, Plava trava).

Žbunasti evonimus – Euonymus Chollipo  Zimzeleni žbun kog koga grane rastu uspravno i obrasle su sitnim, kožastim listovima. Dok su mladi listovi su svetlo zeleni, dok kasnije dobijaju tamno zelenu boju. Najviše mu odgovara polusenka, ali može da raste i na suncu uz obilnije zalivanje. Otporan je na niske temperature. Odlično podnosi orezivanje i gradske uslove. Lepo izgleda u kombinaciji sa drugim cvetnicama i vrstama šarenih listova zbog kontrasta.

Zimzeleni žbun nižeg rasta, žuto zelenih, belo zelenih ili zelenih listova. Podnosi orezivanje pa se koristi  za formiranje nižih živih ograda, za sadnju u saksijama ili žardinjerama. Često se sadi u kombinovanoj sadnji sa drugim nižim žbunastim sadnicama, patuljastim četinarima ili perenama. Uspeva na osvetljenim i poluzasenčenim pozicijama

Ukrasno šiblje

Drvenaste biljke koje, uglavnom, nemaju centralno stablo. Delimo ih na zimzelene i listopadne. Mogu se naći u različitim veličinama, oblicima i bojama.

Razlog za sadnju šiblja

Šiblje koristimo za formiranje živih ograda, za formiranje bordura pored staza ili za kombinovanje sa četinarima i perenama. Ukrasno šiblje birajte prema veličini prostora gde sadite. Takođe kombinujte različite vrste prema vremenu cvetanja. Ukrasno šiblje koje cveta orezujete nakon cvetanja na 1/3 visine.

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Dimenzije 50 cm
Call Now ButtonPozovite nas!