Akcija!

Vrba Salix Integra na štapu 120 cm

1,800 RSD

Vrba Integra, visina kalema na oko 120 cm, ovako kalemljena vrba praviće krošnju od visine kalema;
Preporučuje se kada hoćete da istaknete biljku na malo većem prostoru;
Veoma dekorativna drvenasta biljka
Sadnja u dvorište ili velike saksije
Zahteva dosta vode tokom vegetacije

Cena je za kupovinu u rasadniku, dostava kurirskom službom se dodatno naplaćuje!
Dostava je moguća samo u Srbiji!

  • 8 na zalihama

239-2

, ,

Opis

Ovo je jedna od najpopularnijih i najdekorativnijih vrba, idealna za moderne zelene površine. Vodi poreklo iz Japana. Pogodna je za vrtove, kao samostalno posađena ili u grupaciji, kao i za sadnju u žardinjerama veće zapremine. Salix integra Hakuro Nishiki iako nema prevelikih uslova vezanih za zemljište, svakako će bolje napredovati na plodnijem tlu. Šarenolisna vrba će najbolje uspevati u polusenci. Potrebno je zalivanje sadnice tokom najtoplijih meseci, kako ne bi došlo do sušenja lišća. Dobro podnosi niske temperature u toku zimskih meseci i izdržava temperature do -34˚C.

Listovi su ti koji čine šarenolisnu vrbu atraktivnom i poželjnom za vrtove i ostale zelene površine. Boja lišća se menja sa promenom godišnjih doba. Na samom početku vegetacje, javljaju se mladi listovi kremasto bele boje, sa svetlo ružičastom bojom na vrhovima. Ipak, ta boja se gubi sazrevanjem, pa lišće poprima prošaranu zeleno – bež boju.

Visina sadnice je definisana kalemom, tako da stablo više ne raste u visinu već samo deblja. Jedino što raste je krošnja drveta, koju treba održavati orezivanjem, kako bi zadržala okruglu formu i gustu krošnju. Preporučuje se redovno orezivanje, zbog brzog rasta. Prvo orezivanje treba obaviti  na samom početku proleća, pre početka vegetacije, pa zatim nekoliko puta u toku sezone. Orezivanje krošnje podstiče novi rast listova ružičaste boje, koji kasnije prelaze u prošarane.

Dodatne informacije

Težina 2.5 kg
Dimenzije 50 × 140 cm
Pozovite nas!