Sanseverija cylinrica

1,300 RSD

  • Veoma tolerantna biljka za gajenje u zatvorenim prostorijama
  • Ne podnosi obilno zalivanje
  • Voli manju saksiju
  • Dobro podnosi direktnu sunčevu svetlost
  • Listovi su cilindrični
  • Veoma sporo raste
  • Visina biljke kod kupovine 20-25 cm

Cena je za kupovinu u rasadniku, dostava se dodatno naplaćuje.

  • 2 na zalihama

814

, ,

Opis

Sanseverija je dugovečna i izdržljiva biljka koja dobro podnosi i loše uslove. Prirodni osveživač zatvorenih prostora.

Sanseverija je biljka idealna za radne prostorije, veoma otporna i laka za održavanje i negu. Za razliku od ostalih biljaka prečišćivača vazduha, ona je noćni proizvođač kiseonika, pa je zbog toga preporučljivo njeno prisustvo u spavaćoj sobi. Biljka takođe filtrira formaldehid, trihloroetilen, ksilen, toluen i benzin iz vazduha. Često je još zovu i Indijansko pero, svekrvin jezik, sabljica, zmijin jezik, sablja.

Sanseverija najbolje uspeva na svetlom mestu, ali da nije izložena direktnoj sunčevoj svetlosti. Dobro podnosi senku, ali će tada izostati cvetanje i šare na listovima postati manje izraženije, dok izloženost više svetlosti će pojačati žute nijanse. Prija joj suv vazduh tako da se može držati i u blizini radijatora ili nekog drugog grejnog tela. Ova biljka podnosi neredovno zalivanje. Potrebno je zalivati mlakom, odstajalom vodom, a ne vodom iz česme. Tokom zimskih meseci, zaliva se jednom u mesec dana, a tokom proleća i leta jedanput u 7 – 10 dana. Ova biljka ne voli preteranu vlagu u zemljištu, pa prilikom zalivanja izbegavajte da voda pokvasi njene listove. Zemlja mora biti prosušena između dva zalivanja, u protivnom će biljka početi da trune i propada. Vodu koja se skupi u podmetaču saksije obavezno prosuti.

Presađivanje se vrši na proleće i samo kada joj saksija postane mala. Presađivanje mladih biljaka nije potrebno. Prehranjivanje se vrši jednom mesečno u toku leta granuliranim ili tečnim đubrivima, dok joj zimi prehrana nije potrebna.

Sanseverija je dugovečna i otporna biljka. Moguća je pojava pegavosti listova, pa ukoliko do toga dođe list obavezno odseći nekoliko centimetara ispod obolelog mesta. Ako sanseveriju iz senovitog mesta naglo izložimo direktnom suncu, na listovima će se pojaviti palež.

Iako je sanseverija otporna na prašinu i zagađen vazduh potrebno je njene listove povremeno obrisati od prašine i drugih nečistoća krpom ili sunđerom.

Zbog svih osobina koje poseduje, sanseverija je odlična biljka koja se preporučuje za gajenje u kući ili poslovnom prostoru.

Dodatne informacije

Težina 0.4 kg
Dimenzije 35 cm
Pozovite nas!