Ficus elastica Robusta

1,500 RSD

Svetlost: Voli jaku, indirektnu svetlost. Dobro podnosi i slabiju svetlost.

Voda: Traži da je zemlja umereno vlažna. Ukoliko je previše vlažna dolazi do opadanja listova.

Temperatura: Idealna temperatura je 16-24°C, ne voli hladna mesta sa jakim strujanjem vazduha.

Vlažnost: Nema posebnih zahteva, poželjno je povremeno povećati vlažnost.

Prihrana: 1-2 puta mesečno preporučuje se blaga prihrana.

Preporuka: Povremeno obrisati listove vlažnom krpom da se ne bi skupljala prašina.

Ova biljka spada u prečistače vazduha.

Toksičnost: Smatra se otrovnom pa je držite dalje od dece i životinja.

Poreklo: Vodi poreklo iz Indije i Indonezije.

Visina biljke oko 60 cm.

Cena je za kupovinu u rasadniku, dostava se dodatno naplaćuje.

  • Nema na zalihama

806

, , ,

Opis

FIKUS GUMIJEVAC

U potrazi ste za novom sobnom biljkom koja će vas oduševljavati svojom lepotom iz dana u dan, a popularne biljke poput maslina, palme, banane i smokve nisu vas impresionirale? Želite pritom biljku koja ne zahteva puno nege, a izgleda raskošno i lepo? Vreme je da u svoj dom uvedete… Fikus gumijevac! Tamnozelenih mesnatih listova, lat. ficus elastica biljka je koja voli puno svetlosti, a u roku od nekoliko godina mogu izrasti do impresivnih visina, pogotovo ako svoju biljku stavite napolje tokom leta. fikus

Ako imate strpljenja i počnete uzgajati svoj fikus kao mladu biljku, biće bolje prilagođen životu u zatvorenom nego kad kupite već zrelu biljku fikusa. Želite li da vaša biljka ostane mala, zadržite manju teglicu koja će ograničavati njen rast. U nastavku pogledajte pet razloga zašto je upravo ova biljka odličan izbor za vaš dom.

Ova vrsta fikusa izgleda ogromna, pogotovo kada ima puno prostora za rast. Tako može postati izvrsna tačka fokusa u manjoj prostoriji bez uređenja.

… odličan su detalj da popuni čudan ugao.

Skandinavski dom na fotografiji prepun je biljaka, uključujući fikus gumijevac u dnevnom boravku koji oživljava čudan kutak u prostoriji.

… detalj je zaista chic prostora.

Osim što se često javljaju u reklamama poznatih proizvođača boja i proizvoda za dom, dizajnerima je čest izbor upravo zbog svoje strukture i raskošnog izgleda.

… uklapa se u svaki stil.

Fikus gumijevac dovoljno je jednostavnog oblika da se uklapa u svaki interijer, nezavisno o stilu uređenja. Divno izgleda u modernom domu prepunom grafičkih detalja.

… neverovatno je fotogeničan.

Mesnati listovi ovog fikusa predstavljaju zanimljiv motiv za fotografiranje.

… lako se održava.

Čak i ako malo zanemarite svoj fikus i zaboravite ga zalivati, on će svejedno uspevati. Leti, kada je sezona rasta, potrebno je održavati vlažnost zemlje, a ostatak vremena potrebno je zaliti tek jednom do dva puta mesečno fikus nega

Pozovite nas!