Patuljasta jabuka

400 RSD

 

  • Plodovi su okrugli, sočnog ukusa, krupni i radjaju redovno;
  • Uspešno se gaje na otvorenim poljima i u saksijama i neke od vrsti su samooplodne;
  • Stablo raste pravo sa vrlo malim bočnim grančicama;
  • Vreme zrenja: Početak septembra

Početak prodaje sadnica patuljubastog voća polovinom oktobra.

  • 6 na zalihama

Opis

Patuljasta jabuka minijaturna je verzija običnih jabuka, a plodovi su jednako ukusni. Donosimo vam savjete za uzgoj patuljastih jabuka

Patuljasta jabuka popularna je voćna sadnica patuljastog rasta. S obzirom na to, zauzima malo mjesta, plodovi se lakše beru i održavanje ne uključuje prevelike napore. Patuljastu jabuku jednostavno je uzgajati, potrebno ju je jedino redovito prihranjivati i zaštititi.

Prednosti uzgoja patuljaste jabuke su višestruke, njezine plodove lakše je brati nego kod obične voćke, ne zauzima previše mjesta pa se može uzgajati i na balkonima, terasama i okućnicama te je nije potrebno orezivati.

Za uzgoj u vrtu patuljastoj jabuci potrebno je omogućiti rast, iako ne zahtijeva previše prostora za rast i razvoj. Mnogo bolji izbor za uzgoj jest onaj u teglama. Osim što patuljasta jabuka daje plodove, zahvaljujući uzgoju u tegli pruža dašak dekorative u prostoru. Važno je da tegle budu dovoljno duboke i široke kako bi se korijenje po potrebi moglo širiti.

Zemlja bi trebala biti neutralne kiselosti, hranjiva i bogata prirodnim humusom. Potrebno je i redovito zalijevanje, posebno u ljetnim mjesecima kada vladaju izrazito visoke temperature.

Patuljaste jabuke imaju gusto ispunjeno stablo, razgranato i sa kratkim granama. Dostižu maksimalnu visinu od oko 1,5 metara i prečnik krošnje od 1 metra, što ih čini izuzetno lakim za održavanje, orezivanje i prskanje. Vreme sazrevanja je sredinom Septembra. Plod je crvene boje, veoma slatkog ukusa.  Otporan je i u običnim uslovima skladištenja može se održati do 4 meseca.

Patuljaste jabuke odlikuje vitka i uska krošnja. Kod ovih sadnica nema bočnih grana. Idealne su za sadnju na manjem prostoru. Sadnice se lako održavaju, tako da su zahvalne za uzgajanje. Plod voćne sadnice Patuljaste Mini Jabuka je veoma slatkog ukusa, plod je crvene boje.

 

Dodatne informacije

Dimenzije 70 × 20 cm
Call Now ButtonPozovite nas!