Patuljasta kruška

500 RSD

  • Voćne sadnice mini kruške se gaje u vrtovima, ili posađene u saksijama na terasama;
  • Bujnost – kreće se od 1.2 do 1.5 m;
  • Plodovi – srednje krupnoće, žute boje;
  • Vreme zrenja: Poč. septembra;
  • Podloga: Dunja BA 29;
  • Sadnica je dvogodišnja u saksiji.

Cena je za prodaju u rasadniku, dostava se dodatno naplaćuje.

Više o patuljastom voću:

  • 7 na zalihama

Opis

Ova vrsta raste do 1.2 m, atraktivna zbog svog primamljivog krupnog cveta, belo – roze boje, sa izraženim kruničnim i čašičnim listićima. Plodonosi manju količinu ploda shodno samom nazivu vrste, ali plod nije sitan, vrlo je mala razlika između veličine ploda kao kod klasične kruške. Ako se gaji u posudama različitih oblika, dimenzija, vrsta, materijala, neophodna je dobra drenaža kao i tehnički otvori na dnu posude. Zemljište unutar posude trebalo bi da bude kvalitetna mešavina baštenske – rodne zemlje, pregorelog stajnjaka ili glistenjaka i manji deo separiranog peska. U završnoj fazi savet je da do vrha same posude površinu izmalčiramo piljevinom, strugotinom, korom nekog lišćara kako bi dobro držalo vlagu i sprečavalo rast korova.

Rezidba kod ovog voća nije potrebna osim hemijskog tretiranja ako za to ima potrebe. Sazreva kao klasična vrsta voća i plod uz pravilno skladištenje može se očuvati i do kraja aprila.

Patuljasto voće je veoma pogodno za male bašte u dvorištima. Odlikuju se loptastom formom krune koja može biti u prečniku oko 1 m i visine oko 1 m.

U proleće cvetovi na ovim sadnicama daju lep prizor.

Plodovi su odličnog kvaliteta i ukusa i ne zaostaju za plodovima klasičnih voćnih vrsti i sorti.

Sade se na rastojanju od 1-1.5 m. Mogu se saditi na otvorenom (napolju) ili u saksijama.

Patuljaste sorte imaju stablo niskog rasta i uglavnom su samooplodne. Za 8-10 godina dostižu maksimalnu visinu od 1.5 m. Različite vrste sazrevaju u različitim periodima: jabuka od kraja avgusta do početka oktobra, kajsija tokom jula, kruška od kraja septembra do početka oktobra, trešnja od kraja maja do kraja jula, nektarina od jula do septembra, breskva od jula do septembra, a šljiva u avgustu.

Za terase i balkone postoje mnogobrojne sorte voćaka različitog rasta i prinosa. Na malim stablima moguće je odgajiti do pet kilograma jabuka, ali će za vas one, sigurno, biti ukusnije od svih ostalih – vaših ruku delo!

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Dimenzije 60 × 20 cm
Pozovite nas!