Orlovi nokti

350 RSD

Lonicera Caprifolium – Orlovi nokti

  • Listopadna penjačica;
  • Cvet je veoma mirišljav;
  • Brzo raste, list izdužen zelene boje;
  • Dostiže visinu do 4 do 10 metara i širinu do 1-2metra;
  • Tolerantna na tip zemljišta i uslove gajenja;
  • Može se saditi u zemlju, duboke saksije ili žardinjere;
  • Sadnice oko 40 cm.
  • 6 na zalihama

739

, ,

Opis

Orlovi nokti – Ova živahna puzavica ima malo zahteva, podnosi visoke temperature, a samo tokom dugotrajnih suša potrebno joj je dodatno zalivanje. Ako je mesto gde sadite orlove nokte dobro pripremljeno, treba dodati đubrivo samo na početku sezone (možete upotrebiti uravnotežen odnos 10-10-10) i, eventualno, još jednom tokom cvetanja.

Pošto su orlovi nokti šumska biljka, koren mora uvek biti u hladu. Odgovara im zemlja bogata humusom. Iskusni ljubitelji kažu da je lonicera skoro neuništiva i zato je preporučuju i onima koji su tek početnici u gajenju biljaka. Sadi se u veće betonske ili plastične žardinjere, dubine najmanje 50 centimetara i širine od 40 do 50 centimetara, ili u vrtu i vrlo je pogodna za gajenje u velikim saksijama na terasama ili balkonima. Može se posaditi uz zid, ogradu, pergolu, luk iznad kapije ili oko starog sasušenog stabla. Ako im se ne obezbedi oslonac, postaju interesantni pokrivači tla u vrtu. Mogu se ožiliti i u čaši sa vodom.

Preporučuje se redovno orezivanje, jedino ne treba orezivati u junu, kada najviše cveta. Često se dešava da grane koje vise i dodiruju zemlju puste korenje. Takve grane treba odseći od matične biljke i posaditi posebno.

Orlovi nokti je poluzimzelena penjačica, listovi tamno zeleni, stabljike crvenkaste, cvet pink-žuto-beli.Brzorastuća vrsta, voli sunčana i polusenovita staništa. Za penjanje joj je potrebna potpora jer nema pipke za hvatanje. Pogodna za orezivanje.

Orlovi nokti dostižu visinu do 5 m, a neke vrste mogu biti visoke i 10 m. Omiljena je zbog svojih prelepih i mirisnih cvetova koji podsećaju na orlove kandže, otuda i naziv orlovi nokti. Cvetovi se otvaraju krajem maja, početkom juna i tada biljka širi neodoljiv miris.

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Dimenzije 50 cm
Call Now ButtonPozovite nas!