Lobelija

50 RSD

Sorta Lobelija,mix
Vrsta proizvoda Lobelija
Boja proizvoda Mešavina boja
Optimalan rok setve April, Mart, Februar
Razmak između redova 30 cm
Razmak u redu 25 cm
Visina stabla 10-25 cm
Presađivanje na otvoreno polje April, Maj, Jun
  • 11 na zalihama

1765

, ,

Opis

Lobelija je još jedna u nizu prelepih letnjih cvetnica. Kod nas se gaji kao jednogodišnja biljka. Idealna je za leje sa dosta svetlosti i toplote, za uzgoj u žardinjerama i saksijama. Veoma je cenjena u hortikulturi zbog svoje intenzivno plave boje koja je retka među cvetovima.

Najširu primenu nalazi lobelija u plavoj i beloj boji. Postoje vrste sa jednostavnim i sa duplim cvetovima. Kultivari tamnijih nijansi cvetova često se odlikuju zagasito bronzanom bojom listova. Listovi su joj, kao i cvet, veoma sitni. Ona raste kao mali žbun, ali ima i padajućih vrsta koje se preporučuju za sadnju u visećim saksijama.

SADNJA LOBELIJE

Najbolji efekat se postiže sadnjom biljaka u grupama. Tako dobijate plavi ili beli tepih koji je idealan za kombinaciju sa drugim biljkama. U kombinaciji sa drugim cvećem ova biljka  stvara zanimljive kolorističke aranžmane.

Ona je jedan od omiljenih stanovnika sunčanih kutaka na balkonu ili u vrtu. Biće jednako lepa bilo da je posadite u vrt, žardinjeru ili viseću saksiju. Idealna je za ivičnjake i za sadnju ispred drugih biljaka.

Možete da je sadite kako god i gde god želite. Evo nekoliko zanimljivih ideja, pa izaberite onu koja vam se najviše dopada. Ovakvim načinom sadnje dobićete cvetni stub.

Ako imate malo dvorište onda maksimalno iskoristite prostor, pa čak i svaka rupa u zidu može koristiti kao mesto za sadnju. Krajnji efekat oba načina sadnje je veoma interesantan.

Dodatne informacije

Težina 0.0005 kg
Call Now ButtonPozovite nas!