Grejač za podno grejanje 1250 w

3,500 RSD

Grejači na struju se proizvode od materijala velikog električnog otpora oko koga je postavljena izolacija otporna na visoke temperature i priključka od savitljivog bakarnog provodnika.

Ovi grejači su namenjeni za zagrevanje stanova, kancelarija, lokala, garaža, kao i za posebne namene (za eksplozivne materijale, agresivne sredine i sl.).

Snaga (W) – 1250;

Grejna površina m2   – 7-10;

Dužina grejača (m) – 70.

VIŠE O GREJAČIMA ZA PODNO GREJANJE:

 • 4 na zalihama

Opis

Grejači za podno grejanje se ugrađuju  u pod tako što se fiksiraju betonskim premazom (slojem). grejni kabl

Ovaj vid grejanja obezbeđuje najoptimalniju idealnu temperaturu, pri čemu se postiže velika ušteda električne energije (ne manje od 25%) u odnosu na najbolje uređaje za grejanje. Temperatura poda je približna temperaturi tela. grejni kabl grejac

Podno grejanje sa električnim grejnim kablovima se izvodi dok su prostorije u fazi izgradnje (siva gradnja), pre nego što su izrađeni podovi, pre nego ravnajućeg sloja (košuljice). Najčešće se grejni kablovi koriste kao osnovni vid grejanja, što znači da predstavlja jedini oblik grejanja prostorije. Ukoliko je grejanje u funkciji dodatnog grejanja prostorije tj. efekat toplog poda, potrebno je imati drugi osnovni vid grejanja, idealna kombinacija je sa norveskim radijatorima.

Podno grejanje na struju

GREJAČI

Grejači na struju se proizvode od materijala velikog električnog otpora oko koga je postavljena izolacija otporna na visoke temperature i priključka od savitljivog bakarnog provodnika.

Ovi grejači su namenjeni za zagrevanje stanova, kancelarija, lokala, garaža, kao i za posebne namene (za eksplozivne materijale, agresivne sredine i sl.)

Ugrađuju se u pod tako što se fiksiraju betonskim premazom (slojem).

Ovaj vid grejanja obezbeđuje najoptimalniju idealnu temperaturu, pri čemu se postiže velika ušteda električne energije (ne manje od 25%) u odnosu na najbolje uređaje za grejanje. Temperatura poda je približna temperaturi tela.

Tehnički podaci:

 • Nominalni napon – 220V + 10-15%

SNAGA (W)

GREJNA POVRŠINA (m2)

DUŽINA GREJAČA (m)

CENA (din.)

700 W

4 – 5 m2

50 m

                   2.800,00

1250 W

8 – 10 m2

80 m

3.200,00

2000 W

14 – 16 m2

120 m

3.500,00

        Termostat sa sondom                     1.200,00
 • UPUTSTVO ZA MONTAŽU:Temperatura poda 25-30o C, zavisi od dužine rada grejača.

–          Traka (kontura) grejača raspoređuje se ravnomerno po podu prostorije. Pri čemu:

–          U zavisnosti od površine odabrati grejače odgovarajuće snage (100 – 150W);

–          Razmeriti prostoriju i ukucati čelične eksere (vidi sl. 1);

–          Razvući grejač (konture) koji mora biti dobro zategnut i ravnomerno raspoređen. Minimalno rastojanje između redova je 5 cm, dok je odstojanje od zidova 10 cm. Savitljivi bakarni provodnik (izvod) razvući do mesta utičnice odnosno do izvora energije (napajanja);

–          Preko tako razvučenog grejača postaviti betonski sloj debljine 3 cm preko koga se može postaviti itison ili tepih.

Najbolji efekat akumuliranja toplote postiže se pločicama od terakote (keramike) ili mermera pri čemu je debljina betonskog sloja 1 cm.

Uključivanje struje ostvaruje se preko običnog utikača, prekidača ili termoregulatora u zavisnosti od snage grejača.

Bolji koeficijent iskorišćenosti postiže se kada se ispod grejača postavi termoizolacija: stiropor, mineralna (staklena) vuna, šamot ili perlit.

NAPOMENA:

–          Nije dozvoljeno priključivanje grejača na struju dok je on na koturu ili samo razvučen po podu bez betonskog sloja;

–          Nije dozvoljeno uključivanje već montiranog podnog grejanja pre nego proteknu 20 dana od dana postavljanja betonskog sloja. Sloj mora biti ostavljen da se prirodno osuši;

–          Nije dozvoljeno ukrštanje ili spajanje između redova. Veze moraju ostati fiksirane u betonskom sloju;

–          Ne savijati grejač pri montaži.

Slika 1.

 

Podovo-otoplenie-1250W (2)

 1. Grejač
 2. Veze
 3. Bakarni provodnik za napajanje
 4. Termoregulator
 5. Čelični ekseri

Slika 2. Slojevi pravilnog postavljanja grejača

 1. Betonska ploča
 2. Termoizolacija
 3. Grejač
 4. Betonski sloj
 5. Podni prekrivač (sintelon, ćilim, tepih i sl.)

 

Call Now ButtonPozovite nas!