10 komada Tuja Smaragd 40-50 cm

3,000 RSD

” A K C I J A” stubasta tuja smaragd
Visina kod isporuke 45-50+ cm
Tuja u saksiji 1,5 lit.
Mogućnost dostave u Srbiji – Da
Preuzimanje u rasadniku – Da

  • 648 na zalihama

102

Opis

Tuja Smaragd kada se sadnice sade za živu ogradu ili samostalno, preporuka za sadnju je da se iskopa veća rupa 40x40x40 cm ili kanal potrebne dužine i širine i dubine 30×30 cm (najpribližnije dimenzije nasađenog ašova – za živu ogradu). Sadnice vadite iz saksija i postavljate ih u sadnu jamu oko koje je potrebno da bude što bolja i rastresitija zemlja. Sade se na istu dubinu kao što su bile u saksiji – s tim da se zamlja sa korenom iz saksije ne dira  ne treba je istresati, prati, skidati već da ostane što kompaktnija. Rastojanje Tuja Smaragd za živu ogradu je preporučljivo od 60-100 cm jedna od druge. Ukoliko sadite na 60 cm dobijate relativno brzo gustu i kompaktnu vidnu barijeru – živu ogradu jake gustine. Kada se sadi na 1 metar razmaka sadnice od sadnice dobijate formirane tuje koje prave dekorativnu ogradu kroz koju se moze videti, proći prašina, pas… Posle sadnje Tuje Smaragd neophodno je da ih što pre zalijete – natopite sa dosta vode (pravilo za prvu sadnju je koliko je cm visoka toliko litara vode, npr 50-60 cm visine potrebno je 50-60 lit. po sadnici prvi dan, kako bi se oko sadnice zemlja sabila, izbacila vazduh, nadoknadila izgubljenu vlagu prilikom transporta, presađivanja i akumulirala vodu za naredni period).

Tuja Smaragd može da naraste od 2-3 metra i da zadrži gusto formiranu krošnju. Ukoliko planirate da formirate zimzelenu i gustu živu ogradu, naša preporuka je da se sade na rastojanju od 70-80 cm.

U pitanju je najkvalitetnija sorta tuje za nase podneblje. Odlična kako za samostalnu sadnju tako i za sadnju u grupacijama, živim ogradama. Sadnice Tuje Smaragd možete odgajati sa istim uspehom i u zemlji, bašti, vrtu kao i u žardinjerama, saksijama, posudama.

Call Now ButtonPozovite nas!