Monika ruža čajevka

200 RSD

Sade se u vrtovima i parkovima, a koriste se i za proizvodnju rezanog cveta. Cvetovi su okrugli, pojedinačni sa puno latica, uglavnom mirisne i nalaze se na dugim drškama. Kada precveta cvetovi se uklanjaju.

Čajevke prema svojim svojstvima pripadaju najplemenitijam ružama. Poreklo vode od ukrštanja ruža sa bliskog istoka i evropskih ruža.

  • 7 na zalihama

900

Opis

Ruža čajevka Monika ima božanstvenu tamno narandžastu boju, boju zalazećeg sunca. Veoma efektno izgleda u vrtu ili u cvetnim aranžmanima. Odlična za rezanje, veoma zdrava i razgranata. ruza cajevka

Ruže čajevke su najčešće gajene ruže u vrtovima, parkovima i baštama. Rastu do 1 m visine i obrazuju gust  i razgranat grm sa mnoštvom krupnih cvetova. Od davnina su omiljena sorta ruža jer sem što krase baštu, najviše se koriste za bukete i vaze. Ruže čajevke imaju  veliki ekonomski značaj jer se nalaze na vrhu liste najprodavanijeg rezanog cveta. Ruža je omiljeni cvet za dekoraciju venčanja, raznih svečanosti i luksuznih događaja. Odlično se kombinuje sa drugim cvetnim vrstama kao i dekorativnim sadnicama.

Nega i održavanje:

Primenom redovnih mera nega produžićete život sadnice i dobiti kvalitetnu i zdravu biljku. To podrazumeva upotrebu plodne zemlje, redovno zalivanje i prihranjivanje tokom vegetacije. Kako bi se oformila bujna krošnja sa mnoštvom sitnih grana i cvetova vrši se drastično rezanje u proleće ili u jesen i opciono podrezivanje tokom godine. Takođe je poželjno redovno uklanjanje precvetalih cvetova čime se provocira brže formiranje novih pupoljaka i intenzivnije cvetanje. U slučaju pojave lisnih vaši, crne pegavosti listova ili nekih drugih bolesti odnesite zaraženi deo biljke u poljoprivrednu apoteku i primenite odgovarajuće sredstvo. Nakon toga prihranite sadnicu kako bi ojačala. Prihranjivanje se može obaviti organskim ili mineralnim đubrivom. Poželjna je upotreba organskog đubriva na proleće a mineralnog tokom vegetacije.

Ruža čajevka Monika cveta od kraja maja do prvih jačih mrazeva u zimu. Cveta i na štapu. Poželjno je posle precvetavanja da se oreže, kako bi ponovo formirala cvet. Od pupoljka do cvetanja u proleće potrebno je oko 9 nedelja.

Ruža čajevka Monika nastala je 1985. godine. Veličina cveta ove ruže je oko 8cm, a u jednom cvetu mogu se naći 26 – 40 latica. Ima veliku primenu kako u hortikulturi, tako i kao rezani cvet.

Pupoljci ruže Monika su dugački i špicasti, veselih boja bakarno-žuti oivičeni crvenom bojom. Ima jako izražen miris. Otporna je na bolesti i cveta tokom cele sezone, s tim da precvetale cvetove treba skidati kako bi se mogli formirati novi. ruza cajevka cena

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Call Now ButtonPozovite nas!