Avelanž ruža čajevka

250 RSD

Sade se u vrtovima i parkovima, a koriste se i za proizvodnju rezanog cveta. Cvetovi su okrugli, pojedinačni sa puno latica i nalaze se na dugim drškama. Kada precveta cvetovi se uklanjaju.

Čajevke prema svojim svojstvima pripadaju najplemenitijam ružama. Poreklo vode od ukrštanja ruža sa bliskog istoka i evropskih ruža.

Prodaja ruža se nastavlja od novembra 2020. godine.

  • 5 na zalihama

908

Opis

Ruže čajevke su najčešće gajene ruže u vrtovima, parkovima i baštama. Rastu do 1 m visine i obrazuju gust  i razgranat grm sa mnoštvom krupnih cvetova. Od davnina su omiljena sorta ruža jer sem što krase baštu, najviše se koriste za bukete i vaze. Ruže čajevke imaju  veliki ekonomski značaj jer se nalaze na vrhu liste najprodavanijeg rezanog cveta. Ruža je omiljeni cvet za dekoraciju venčanja, raznih svečanosti i luksuznih događaja. Odlično se kombinuje sa drugim cvetnim vrstama kao i dekorativnim sadnicama. ruza cajevka

Ruže čajevke su ruže krupnog cveta koje lepo mirišu. Visina ove ruže ideod 60-80 cm pa čak i do metar u zavisnosti od vrste. Najčešća primena ovih ruža je za rezani cvet. Veoma lepo se uklapaju u bilo koju baštu. Obično se sade pored širih staza u špalir, vodeći pri tom računa da budu na osunčanom mestu. Kada precvetaju izdanak treba seći desetak santimetara niže do sledećeg pupoljka kako bi ruža ponovo cvetala. Prihrana je veoma važna za ovu ružu i obavlja se u proleće posle prvog orezivanja i okopavanja najčešće organskim đubrivom (glistenjak ili stajnjak).

Čajevke precvetaju, izdanak treba seći desetak santimetara niže do sledećeg pupoljka kako bi ruža ponovo cvetala.

Ruže Čajevke neprekidno cvetaju od juna do prvih mrazeva. Odlikuju ih krupni cvetovi raznih boja i mirisa. Prvenstveno služe za dobijanje rezanog cveća, ali i kao ukras bašta.

Ruže Čajevke najlepše izgledaju u grupama. Kada formirate ružičnjak sadite ih na rastojanju 60×60 cm. Nakon sadnje zalivanje je obavezno, naročito u letnjim mesecima.

Veoma elegantna i gusto ispunjena. Bele je boje i intenivnog mirisa. Raste otmeno i uspravno. ruza cajevka sadnica 

Sve vrste ruža se mogu saditi u jesen ili na proleće. Jesenja sadnja je mnogo bolja (novembar mesec), jer sadnice imaju dovoljno vremena do proleća da razviju koren. Sadnice koje su u saksijama možete saditi tokom cele godine. Ružama odgovara zemljište blage kiselosti i tlo koje je bogato humusom. Što se tiče položaja, ruže obožavaju sunce. Potrebno im je minimum 5-6 h dnevno sunčeve toplote i svetlosti.

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Pozovite nas!