Clematis Hagley Hybrid

1,200 RSD

  • Klematis prelepe tamno roze boje;
  • Cveta preko leta: jul, avgust, septembar;
  • Cvetovi su krupni i veoma atraktivni;
  • Voli sunčano i polusenovito mesto;
  • Orezuje se u kasnu jesen ili u rano proleće, slabe izdanke odstranite a jače orezujemo iznad prvih dobro razvijenih pupoljaka (40-50 cm);
  • Nakon cvetanja se opet orezuje iznad jakih pupoljaka kako bi se dobilo još jedno cvetanje;
  • Poželjan je u svaki dobro uređen park.
  • 4 na zalihama

Opis

Clematis Hagley Hybrid je kompaktni, krupno cvetni hibrid, roze cvetova do 15cm . Cveta u izobilju početkom leta.

Klematisi – najlepše penjačice –  mogu u velikoj meri obogatiti izgled svake kuće i dvorišta. Klematisi se ističu među svim penjačicama bogatstvom cvetova i boja. Cvetovi mogu biti u različitim nijanskama plave, ljubičaste, ružičaste, bele i crvene boje. Klematisi su najlepše penjačice zato što postoji mnogo različitih vrsta koje se ne razlikuju samo po boji cveta, već i po obliku i veličini cveta, po periodu cvetanja i po visini rasta. Klematisima je potreban oslonac za penjanje. Možete ih saditi uz zidove, uz ograde, pergole ili uz stabla koja imate u vašem dvorištu. Što je potpora za biljku gušća, lisne drške klematisa će se više uvijati i on će biti bujniji. Ako imate drvene lestvice, dodajte i malo kanapa ili damila između letvica, da mreža bude gušća. Najvažnije od svega je da izaberete pravu poziciju za ovu biljku i ona će vam uz samo malo nege uzvratiti mnoštvom predivnih i brojnih cvetova.

SADNJA KLEMATISA

Prvo i osnovno oko čega moramo voditi računa prilikom sadnje klematisa jeste odabir staništa za ovu biljku. Sadite je na mesto gde će dobijati najmanje 6 sati sunca tokom dana, ali donji deo biljke mora biti zaštićen od direktnog sunca, tj. mora biti u senci. Blagu senku korenu možete napraviti sadnjom nižih biljaka, kamenjem ili malčom. Ako se odlučite za sadnju biljaka, nemojte saditi biljke koje imaju jak koren i koje će ugrožavati koren klematisa.

ZEMLJIŠTE ZA KLEMATISE

Što se tiče zemljišta, klematisi nisu izbirljive biljke, ali ipak će najlepše biti ukoliko ih sadite na tlu koje je bogato humusom, dobro drenirano i dovoljno vlažno. Ukoliko je teren, u koji želite da sadite ovu biljku, glinovit, obavezno dodajte humusa i peska i tako ćete pospešiti kvalitet tla. Prvu godinu nakon sadnje klematis morate zalivati bar jednom nedeljno. Bolje je da biljku dobro zalijete jednom nedeljno, nego da je svaki dan zalivate po malo. To važi i za sve ostale biljke. Tokom leta, ako su visoke temperature,  možete zalivanje obavljati i svaki četvrti ili peti dan. Sami ćete videti kakvo je tlo oko biljke i zalivanje ćete prilagoditi tome.

Tip Puzavica
Visina 250cm
Širina 100-150 cm
Boja lista Zelena
Boja cveta Roze
Vreme cvetanja Jun, Jul, Avgust, Septembar
Izlaganje svetlosti Sunčano, Polusenovito
Orezivanje Da
Privlači insekte Ne

 

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Dimenzije 50 cm
Pozovite nas!