Stubasta Kruška

400 RSD

  • Stubasta kruška se može gajiti u vrtovima pojedinačno, ili posađena u saksijama na terasama;
  • Stubasta kruška je visine od 1.2 do 1.5 metara;
  • Plodovi su srednje krupnoće, žute boje;
  • Vreme zrenja: Kraj avgusta – početak septembra;
  • Podloga: Dunja BA 29.

Cena je za prodaju u rasadniku, dostava se dodatno naplaćuje.

 

VIŠE O STUBASTOM VOĆU:

  • 2 na zalihama

Opis

Stubasta kruška izuzetno dobro podnosi sunčane ekspozicije, voli rastresita, vodo propusna zemljišta, sa umerenom količinom vlage i organsku i veštačku prihranu barem dva puta godišnje. Sama kruška kao vrsta manje je otporna na fitopatološka oštećenja, češće se dešavaju potencijalni problemi, pa iz tog razloga treba biti znatno obazriviji kada je uzgoj ove vrste u pitanju. Dobro plodonosi, poželjna visina uz za sve navedene mere nege je 3,5-4m, vreme sazrevanja je krajem avgusta do kraja novembra, uz pravilno skladištenje plodovi se mogu čuvati do kraja aprila. stubasta kruska

Stubasto voće se najviše koristi i sadi u kućnim varijantama(dvorište i bašta). Zauzima malo prostora, sadi se blizu jedna od druge(0,5m-1m) i ne orezuje se. Stubaste i mini sadnice pored prelepih i preukusnih plodova koje daju, mogu služiti i kao dekoracija. Imaju lep cvet a kasnije i lep plod koji privlaci i vizuelno i ukusom.

Stubasta kruška gaji se u vrtovima pojedinačno, ili posađene u saksijama na terasama. Bujnost stubaste kruške se kreće od 1.2 do 1.5 m. Plodovi su srednje krupnoće, žute boje. Sadnicu potopiti u vodu 1-2 sata, da se koren dobro navlažI. Pripremiti rupu veličine 30×30 cm. U nju postaviti sadnicu, tako da kalemljeno mesto bude obavezno 3cm iznad nivoa zemlje. Oko korena dobro nagaziti usitnjenu zemlju. Obavezno obilno zaliti.

Stubasto voće (stubaste sadnice voca) osim što daju plodove mogu služiti i kao ukras dvorišta i okućnice. Prednost stubastog voća je što ne zauzima mnogo prostora pa se pojedine sorte mogu gajiti i u kucnim uslovima u saksijama. Kod gajenja stubastog voća razmak između sadnica je mnogo manji, zato što se sadnica ne grana vec raste uspravno. Orezivanje se vrši kada se pojave bočne grane koje se skraćuju na 10cm. Branje stubastog voća je lako zato što izraste najviše 3 metra u visinu. Plodovi su skoro uvek mnogo ukusniji nego kod normalnih sorti.

 

Dodatne informacije

Težina 2 kg
Call Now ButtonPozovite nas!