Pegavi pačempres Boulevard

350 RSD

Naziv proizvoda ……….. Pegavi pačempres

Stručni naziv …………….. Chamaecyparis pisifera ‘Squarosa Boulevard’

Ukupna starost ……….…. 2

Visina kod isporuke ….… 20-30 cm

Težina kod isporuke …… 2 kg

Kratak opis proizvoda ….. Zimzeleni četinar, visine do 2 m;
………………………………….. Širine do 1,5 m;
………………………………….. Ima mogućnost stopiranja rasta;
………………………………….  Voli osunčane položaje i vodu.

Upotreba …………………. Dekorativno, obično se oblikuje u loptastu formu;
………………………………….. Živa ograda;
………………………………….. Samostalna sadnja;
………………………………….. Za saksije.

Pogledaj više:

  • 31 na zalihama

119

, ,

Opis

U pitanju je žbunasta vrsta pačempresa, mekanih plavičastih četina, nepravilnog rasta. Srebrni patuljasti pačempres Boulevard može dostići visinu od 1,5-2 metra i istu toliku širinu. Voli umerenu hladovinu i zalivanje i jako je pogodan za orezivanje. Jedna od retkih sadnica intenzivno plave boje koja pravi odličan kontrast u vrtu jer se izdvaja neobičnom strukturom i atraktivnom bojom preko cele godine. pacempres 

Patuljasta tuja – Thuja occidentalis Tiny Tim

Srebrni patuljasti pačempres Boulevard se odlično uklapa sa nižim cvetnicama i pokrivačima tla koji će sadnicu dodatno zaštititi od jakog sunca. Boulevard je pravi izbor za slabo osunčane delove vrta gde druge biljke slabo uspevaju. Od mera nega je potrebno redovno zalivanje i prihrana tokom vegetacije. Kako bi biljka dugo bila lepa i bogato obrasla potrebno je sezonsko čišćenje od sitnih suvih četina. Ovom merom nege se sadnica oslobađa suvih grančica i pravi se prostor za rast novih četina čime se podmlađuje biljka. Odlično podnosi saksije i žardinjere ali i direktnu sadnju u vrtu i dvorištu.

Kupasta smaragdna tuja Smaragd 160-180cm

Ovo je vrsta četinara slična čempresu,uglavnom raste u obliku drveća a ređe u vidu žbuna. Za razliku od čempresa,pačempres je nižeg rasta i naseljava hladnije predele,pa se samim tim mnogo lakše prilagođava različitim uslovima klime i dosta je zastupljen na našim predelima. Rod pačempresa sadrži 6 vrsta od kojih su kod nas najzastupljenije dve,o kojima ćemo ovde i nešto više reći. Jedna od možda najpopularnijih vrsta je chamaecyparis lawsoniana (lavsonov pačempres).Druga vrsta iz roda pačempresa je chamaecyparis pisifera (pegavi pačempres).

Uređenje dvorišta tujama

Dodatne informacije

Težina 1.5 kg
Call Now ButtonPozovite nas!