Stablašica crvena padajuća

1,000 RSD

Ruža stablašica crvena
– Lavaglut, polijanta, sitniji cvet u buketima

  • 4 na zalihama

953-2

, ,

Opis

Ruža stablašica je kraljica dvorišta: Ako je ovako negujete, cvetaće do prvih mrazeva

Idealne su za kombinovanje sa drugim cvećem, predivno mirišu i uz to su okićene raskošnim laticama do kasne jeseni

S prvim prolećnim danima mnogi su započeli uređivanje dvorišta, pripremajući zemljište za sadnju cveća. stablašica ruža cena

Pored uobičajenih sorti poput engleskih ruža, sve su popularnije i ruže stablašice koje se mogu gajiti i u saksijama, ali i u baštenskoj zemlji. Osim što ne iziskuju preteranu negu, ruže stablašice su idealne za kombinovanje sa drugim cvećem, predivno mirišu i uz to su okićene raskošnim laticama do kasne jeseni.

Priprema zemljišta

Ruže stablašice vole malo rastresitije zemljište. Ukoliko je zemlja u vašoj bašti peskovita ili ima previše gline, obavezno dodajte kompost ili humus, prekopajte podlogu i tek onda prionite na sadnju.

Sadnja

Iskopajte rupu dimenzija 40x40x40 centimetara. Biljku spustite u zemlju, raširite koren, postavite ukrasni štap tik uz stablo i zatrpajte ružu zemljom do dve trećine rupe za sadnju. Potom počnite da zalivate ružu, tako da voda stigne do korena.

Ostatkom zemlje nagrnite ružu, pa kopčama ili kanapom privežite stablo za štap barem na dva mesta – ispod cvetnog grma i na sredini stabla. Iznova zalijte ružu vodom.

Nega

Za zdravlje ruža i što raskošnije cvetove neophodno je koristiti specijalno đubrivo, počev od polovine aprila i njime tretirati ruže svakih 15 dana. Zalivanje bi trebalo obavljati barem jednom u sedam dana, i to većom količinom vode.

Orezivanje je neophodno svaki put kad se pojave divlji izbojci i precvetali cvetovi. Divlje izbojke koji rastu iz korena trebalo bi iščupati ili ih odrezati.

Da bi novi cvetovi bili bujniji i krupniji, stare cvetove obavezno odrežite uz tri-četiri lista.

Dodatne informacije

Težina 2 kg
Dimenzije 120 cm
Pozovite nas!