Golden Gate ruža puzavica

200 RSD

Zbog prodaje u maloprodajnom objektu i rasadniku postoji mogućnost da određene vrste i boje ruža nema na zalihama, takođe postoji mogućnost da ima vrsta i boja koje nisu uvedene u prodavnicu, kod naručivanja ruža najbolje je prvo uputiti upit na klaster.agrojug@gmail.com

Sadnica ruže – penjačica, puzavica;

Visina – oko 2-3 metra;

Vreme cvetanja – od proleća do prvih mrazeva;

Poželjno je posle cvetanja skinuti uvele cvetove kako bi opet cvetala;

Pogodne su za pokrivanje zidova, ograda, stubova i neuglednih pozadina, kao i za pojedinačno sađenje na istaknutim mestima.

  • 1 na zalihama

Opis

Ruže penjačice (poznate i pod nazivom ruže puzavice) su pogodne za formiranje cvetnih živih ograda, pergola, za maskiranje zidova i neuglednih pozadina, kao i za pojedinačnu sadnju na istaknutim mestima. Cvetaju cele sezone, a sade se na razmaku od 1 do 2 m, što zavisi od bujnosti sorte i namene. ruza puzavica

Ruže puzavice, pogodne su za formiranje pergola, hladnjaka, cvetnih živih ograda, maskiranje zidova i neuglednih pozadina. Ruže penjačice imaju visoke izdanke i ako zelimo da ostanu uspravne, moramo tražiti oslonac. U suprotnom će padati dole, što ce izgledati privlačno ali neuredno. Mogu se koristiti kao pozadina kompletnoj dekoraciji ali je potrebno omogućiti oslonac. Stoga se i sade uz zidove,pergole,žičane i betonske ograde. ruza puzavica goldstern

Dužina grana ove ruže zavisi od prostora koji želimo da zatvorimo.

Veoma je važno orezivanje ruža puzavica jer tako dobijamo gušći i lepši sklop uz oslonac.

Grane koje se prepliću treba čistiti orezivanjem tako da imamo ravnu površinu izbojaka.

Pri sadnji treba da budu orjentisane prema suncu kako bi cvetale tokom cele godine.

Pored organskog djubriva koje treba koristiti u sadnji,potrebno je svake godine prihranjivati ruže i veštačkim đubrivom i to KAN-om ili AN-om isključivo s proleća pre kretanja vegetacije. Malčiranje je poželjno jer sprečava preterano isušivanje,pojava korova i stres od manjka vlage u letnjim mesecima.

IZBOR MESTA ZA SADNJU

Pre sadnje ruža, najbitnije je izabrati odgovarajuće mesto na kojem će one uspešno rasti i koje će im omogućiti da zasijaju u svojoj punoj lepoti i obilnom cvetanju. Važno je znati da ruže vole mesto na kojem ima dovoljno svetlosti – sunca, minimum 6 – 7 sati dnevno. Ruže nipošto nemojte saditi ispod krošnji drveća ili borova! Moramo obratiti pažnju da na mestu na kojem ćemo saditi ruže ima protoka vazduha, ali ne i da je vetrometina. Ruža nije probirač tla, ne voli mesta na kojima se predugo zadržava vlaga jer ona pogoduje razvoju gljivičnih oboljenja. Takođe, ruže nikada ne bi trebalo saditi na mesto gde su do tada bile ruže. Ako, dakle, naš ružičnjak planiramo na mestu s dovoljno sunca, protokom vazduha i dovoljno mesta da ruža „slobodno diše” možemo biti sigurni da smo na dobrom putu uspeha u uzgoju.

PRIPREMA ZEMLJIŠTA

Da biste imali lepo odgajenu ružu koja će cvetati tokom cele sezone, pre sadnje pripremite zemljište. Ako je zemljište podvodno sprovedite drenažu tako što ćete prokopati kanale za odvođenje vode. Glinovito zemljište, ilovaču ili peskovito zemljište pomešajte sa humusom ili kompostom kako biste poboljšali mineralni sastav.
Ruže ne bi trebalo saditi na mesto gde su do tada bile ruže, ali ako to ipak želite da uradite, morate uzeti u obzir da je na tom mestu tlo već iscrpljeno pa zbog zamora zemlje treba celu gredicu obnoviti novom zemljom i poboljšati strukturu zemlje na dubini od minimalno 50 cm. Sve to u svrhu dobrih rezultata i uspešno obnovljenog ružičnjaka.

Call Now ButtonPozovite nas!