Red River ruža čajevka

200 RSD

Sade se u vrtovima i parkovima, a koriste se i za proizvodnju rezanog cveta. Cvetovi su okrugli, pojedinačni sa puno latica, uglavnom su mirisne i nalaze se na dugim drškama. Kada precveta cvetovi se uklanjaju.

Čajevke prema svojim svojstvima pripadaju najplemenitijam ružama. Poreklo vode od ukrštanja ruža sa bliskog istoka i evropskih ruža.

Prodaja ruža se nastavlja od novembra 2020. godine.

  • 4 na zalihama

901

, , ,

Opis

Ruža čajevka Red Berlin je najprodavanija crvena ruža. Krase je krupni, gusto ispunjeni cvetovi kraljevske crvene boje. Cvetovi su veoma postojani i pravilni, nalaze se na dugim stabljikama pa su pogodni za rezani cvet. Veoma otporna na bolesti. ruza cajevka

Ruže čajevke su najčešće gajene ruže u vrtovima, parkovima i baštama. Rastu do 1 m visine i obrazuju gust  i razgranat grm sa mnoštvom krupnih cvetova. Od davnina su omiljena sorta ruža jer sem što krase baštu, najviše se koriste za bukete i vaze. Ruže čajevke imaju  veliki ekonomski značaj jer se nalaze na vrhu liste najprodavanijeg rezanog cveta. Ruža je omiljeni cvet za dekoraciju venčanja, raznih svečanosti i luksuznih događaja. Odlično se kombinuje sa drugim cvetnim vrstama kao i dekorativnim sadnicama.

Cvet krupan,pojedinačan i postojan.Boja cveta krv crvena,jedna od izvanrednih ruža za proizvodnju rezanog cveta,brzo obnavlja cvetanje i prinosna je,a pupoljak je elegantan,pravilno peharastog oblka.

Red Berlin je najrasprostanjenija i najomiljenija ruža,uglavnom sa pojedinačnim i lepo oblikovanim cvetovima. Mirisnih su cvetova i pogodne su za rezanje. Ovo su plemenite forme sa krupnim i veoma krupnim cvetovima i velikim izborom boja.Snažnog su porasta i rastu do 1m visine,sade se na rastojanju od 30-40 cm ili 5-6 sadnica po m2. Uklapaju se u sve tipove vrtova,sade se u grupama, a mogu i pojedinačno ili vezano sa drugim biljkama.

Ruža čajevka Red Berlin cveta od kraja maja do prvih jačih mrazeva u zimu. Cveta i na štapu. Poželjno je posle precvetavanja da se orežu kako bi ponovo formirala cvet. Od pupoljka do cvetanja u proleće potrebno je oko 9 nedelja. ruza cajevka cena

Oblik cveta je uglavnom u vidu čaše. Broj cvetnih (kmničnih) listića je vrlo različit, kreće se od 16 do 100 i više. Veličina cveta je takođe različita i iznosi od 8 do 18 cm u prečniku. Trajnost cveta je 4-8 dana. Cvetne dršlce su snažne i prave i mahom se završavaju s jednim ili više cvetnih pupoljaka.

Call Now ButtonPozovite nas!