Best Impresion patuljasta ruža

200 RSD

Zbog prodaje u maloprodajnom objektu i rasadniku postoji mogućnost da određene vrste i boje ruža nema na zalihama, takođe postoji mogućnost da ima vrsta i boja koje nisu uvedene u prodavnicu, kod naručivanja ruža najbolje je prvo uputiti upit na klaster.agrojug@gmail.com

Patuljaste su najniže ruže na svetu.

Pogodne su za gajenje u saksiji ili kao sobne biljke u sandučiću na balkonu ili terasi, zatim za ukrasne cvetne činijice u kombinaciji sa drugim ukrasnim biljkama.

Visina – od 20 do 40 cm.

  • Nema na zalihama

951

, , ,

Opis

Pregršt malenih, nežnih i mirišljavih latica najraziličitijih boja čine patuljastu ružu jednom od najlepših cvetnica i omiljenim ukrasom u domu. Iako su male, prilično su zahvalne za gajenje, a dugo i cvetaju. patuljasta ruza

Ruže su spoljne biljke, ukoliko ih uzgajate u kući, obezbedite im dovoljno svetla, minimum pet sati dnevno. Siguran znak da ga je željna je izdužena stabljika, koja se stalno okreće ka prozoru.

Minijaturne ruže su zimootporne. Zasađene u saksiji, najbolje da prezime u svetloj prostoriji koja se ne greje. Ukoliko su u bašti, dovoljno je da ih zagrnete do polovine visine. Tokom proleća i leta potrebno im je mnogo vode, pa svakog dana prstom proverite da li se zemlja isušila. Kada je površinski sloj (dubine 2,5 cm) suv, ružu obavezno zalijte, ali pazite da ne pokvasite listove, jer može doći do truljenja korena ili pojave gljivica. pataljusta ruza best impresion

Patuljaste ruže prihranjujte osmokotnim ili tečnim đubrivom, kada biljka olista u proleće, preporučuje se prihrana i preko lista đubrivom Wuksal Super. Dok raste, ispunjava saksiju korenčićima, pa ukoliko je ne presadite na vreme, biće joj tesno i neće cvetati. Pre presađivanja proverite da li se u saksiji nalazi jedna ili više biljaka. Jednu presadite u saksiju duboku 25 do 30 cm, a ukoliko je više, pažljivo ih razdvojte prstima (sa delom korena) i zasadite odvojeno u plastične posude sa rupama na dnu i drenažnim slojem. Zemlja za presađivanje trebalo bi da je rastresita i neutralne ili blago kisele reakcije. pataljusta ruza  cena

Patuljaste ruže su pogodne za saksije, žardinjere i dublje sandučiće na terasama i balkonima, a u vrtu se sade na rastojanju od 25 do 30 cm. Izgledaju dekorativno pored staza, koriste se i za formiranje bordure i cvetnih oaza u vrtu. Mogu se kombinovati sa niskim četinarima, kao i sa drugim cvećem u vrtu.

IZBOR MESTA ZA SADNJU

Pre sadnje ruža, najbitnije je izabrati odgovarajuće mesto na kojem će one uspešno rasti i koje će im omogućiti da zasijaju u svojoj punoj lepoti i obilnom cvetanju. Važno je znati da ruže vole mesto na kojem ima dovoljno svetlosti – sunca, minimum 6 – 7 sati dnevno. Ruže nipošto nemojte saditi ispod krošnji drveća ili borova! Moramo obratiti pažnju da na mestu na kojem ćemo saditi ruže ima protoka vazduha, ali ne i da je vetrometina. Ruža nije probirač tla, ne voli mesta na kojima se predugo zadržava vlaga jer ona pogoduje razvoju gljivičnih oboljenja. Takođe, ruže nikada ne bi trebalo saditi na mesto gde su do tada bile ruže. Ako, dakle, naš ružičnjak planiramo na mestu s dovoljno sunca, protokom vazduha i dovoljno mesta da ruža „slobodno diše” možemo biti sigurni da smo na dobrom putu uspeha u uzgoju.

PRIPREMA ZEMLJIŠTA

Da biste imali lepo odgajenu ružu koja će cvetati tokom cele sezone, pre sadnje pripremite zemljište. Ako je zemljište podvodno sprovedite drenažu tako što ćete prokopati kanale za odvođenje vode. Glinovito zemljište, ilovaču ili peskovito zemljište pomešajte sa humusom ili kompostom kako biste poboljšali mineralni sastav.
Ruže ne bi trebalo saditi na mesto gde su do tada bile ruže, ali ako to ipak želite da uradite, morate uzeti u obzir da je na tom mestu tlo već iscrpljeno pa zbog zamora zemlje treba celu gredicu obnoviti novom zemljom i poboljšati strukturu zemlje na dubini od minimalno 50 cm. Sve to u svrhu dobrih rezultata i uspešno obnovljenog ružičnjaka.

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Pozovite nas!