Patuljasta nektarina

400 RSD

  • Cvetovi su svetle boje;
  • Plodovi su srednje krupni veoma zanimljivog izgleda;
  • Veoma je pogodna za gajenje oko okućnice a usled nedostatka prostora može se uspešno gajiti u saksiji na terasi;
  • Vreme zrenja: juli

Cena je za prodaju u rasadniku, dostava se dodatno naplaćuje.

Više o patuljastom voću:

  • Nema na zalihama

Opis

Patuljasta nektarina spada u sorte koje su vrlo jednostavne za održavanje. Pravilnim orezivanjem održava se mala veličina biljke i maksimizuje njen prinos. Intenzivno crvene su boje, žutog mesa i slatko nakiselog ukusa. Sazreva polovinom jula.  Patuljasta nektarina pored toga što je dekorativna, rađa veoma ukusne i krupne plodove. Stablo može da naraste do 1m. Meso ploda je žuto, sočno, ukusno.  Pokožica je narandžasto-žuta. Plod može biti težak i do 170g .  Sazreva početkom avgusta.  Zgodna je za sadnju u skučenim prostorima i može se gajiti u saksiji na terasi, balkonu i na okućnicama. patuljasta nektarina

Nektarina je podvrsta breskve. Razlikuju se od breskve po glatkim plodovima (na kožici plodova nema dlačica). Prve sorte nektarina su bile male i svijetlih boja, skoro zelene i izgledale su kao da nisu sazrele. Danas se ukrštanjem različitih sorti dobijaju nektarine veličine običnih bresaka, crvene boje i slatkog ukusa, još slađeg od običnih bresaka. Naziv potiče od grčkog boga Nektara, a sok od ovog voća je nazivan i “piće Bogova’”.

Odličan su izbor za dijete jer oguljene sadrže izuzetno malo kalorija i nimalo masnoća. Budući da sadrže veću količinu voćnih šećera, dijabetičari ih moraju konzumirati s posebnim oprezom. Nektarine su takođe odličan izvor antioksidansa koji mogu pomoći u zaštiti kože od štetnih UV vazduha. Ne sadrže holesterol, dok vitamin C pomaže u održavanju zdravog imunološkog sistema.

Ako imate samo terasu ili malo dvorište u kojem ne možete da zasadite pravo stablo jabuke ili kruške, rešenje za vas je patuljasta varijanta. Mini voće je hit u svetu koji možete nabaviti i kod nas u boljim rasadnicima.
Ovo voće se lako gaji, prihranjuje i štiti, pa vam neće biti potrebno naročito znanje da uberete slasne plodove. Čak je moguće produžiti sezonu dozrevanja takvih voćaka, jer ih se može smestiti u zaštićene prostore.
Iako zauzimaju malo prostora patuljaste voćke daju velike i lepo obojene plodove, dominiraju okolinom, a posebno je prijatno što ih i deca sama mogu ubrati i pojesti.
Zbog svega toga nije ni čudo što je potražnja za patuljastim voćem sve veća, a najpopularnije su jabuke, breskve, kruške, trešnje i šljive.

 

Dodatne informacije

Težina 2 kg
Call Now ButtonPozovite nas!