Koprivica

50 RSD

Sorta Koprivica, mix
Vrsta proizvoda Koprivica
Boja proizvoda Zelena, Ljubičasta, Mešavina boja, Roza
  • 8 na zalihama

1669

Opis

Koprivica (Coleus x hybrid) je grmolika biljka vrlo dekorativnih šarenih listova koja, u zavisnosti od sorte, može da postigne visinu od 30cm do 100cm (serija Kong). Vrlo jednostavna za gajenje. Popularnost je zaslužila zahvaljući neverovatnim bojama listova. Poslednjih godina veoma su popularne raznobojne džinovske koprivice iz serije Kong koje su upadljive i veoma impozantne bez obzira da li su posađene u grupi ili kao pojedinačni primerci. U lepoti veoma dekoratinih šarenih listova ukrasne koprive možete da uživate od proleća do kasne jeseni, kada dolazi do neizbežnog opadanja lišća.

Svetlo i pozicija

Najlepše uspeva na senovitim mestima gde će imati dovoljno jutarnjeg sunca. Neki varijeteti podnose i direktno sunce ali treba izbegavati jako popodnevno sunce.

  • Temperatura: Toploljubiva je biljka i treba je gajiti na temperaturama iznad 13°C.

Zalivanje i prihranjivanje

Tokom proleća i leta zahteva umereno i redovno zalivanje, a u zimskim mesecima ređe. Ukrasnu koprivicu treba tokom leta orošavati, a zimi je držati u podmetaču na vlažnim kamenčićima. Prevelika vlaga može da dovede do truleži korena.

  • Za prihranu koristite đubriva sa većim procentom kalijuma jer će kolorit boja biti intenzivniji dok primena azotnih đubriva mogu šarene biljke prevesti u potpuno zelene.
  • Najbolji period za prihranjivanje je šest nedelja posle sadnje ili presađivanja biljke.
  • Koprivici odgovara rastresita zemlja bogata tresetom i hranljivim materijama.

Doba cvetanja

Cveta tokom leta, ali cvetovi nisu ni blizu tako dekorativni, pa ih je bolje odstraniti dok su još u pupoljku da ne bi iscrpljivali biljku.

Orezivanje

Tokom rasta biljke potrebno je iseći vrhove da bi se sprečilo izduživanje stabljike i gubitak listova.

Dodatne informacije

Težina 0.0002 kg
Pozovite nas!