Diadem grmolika ruža

250 RSD

Diadem karakterišu divni cvetovi nežno roze boje. Listovi su tamno-zelene boje što dodatno ističe cvetove. Ruža mnogocvetnica Diadem je stalno cvetajuća ruža koja cveta od kraja maja pa do prvih jačih mrazeva. Cveta u buketima i formira mnogo cvetova na žbunu.

Cveta neprekidno, imaju puno latica. Rastu do 150 cm. Obično se koriste za pojedinačnu sadnju.

Prodaja ruža se nastavlja od novembra 2020. godine.

  • 9 na zalihama

923

,

Opis

Diadem karakterišu divni cvetovi nežno roze boje. Listovi su tamno-zelene boje što dodatno ističe cvetove. Ruža mnogocvetnica Diadem je stalno cvetajuća ruža koja cveta od kraja maja pa do prvih jačih mrazeva. Cveta u buketima i formira mnogo cvetova na žbunu. grmolika ruza

Cveta neprekidno, imaju puno latica. Rastu do 150 cm. Obično se koriste za pojedinačnu sadnju. grmolika ruza cena

Grmolike imaju širok spektar korišćenja. Od njih se prave cvetne žive ograde, obojene cvetne leje, čak i male šume. Po pravilu se sade pored ograde. Za pojedinačno sađenje se koristi štap kao oslonac. Opšta karakteristika im je mnogocvetnost, otpornost na bolesti i niske temperature, ali i izrazito jak rast. Biljke su uspravnog rasta ili žbunaste obično izdanaka visokih do 2 m (u zavisnosti od sorte, mesta i klime), mnogobrojnih raskošnih cvetova i divnih mirisa. Sade se na rastojanju 60-100 cm ili 1-2 sadnice po metru kvadratnom, u zavisnosti od bujnosti i sečenja izdanaka.

Mnogocvetne ruže ili polijante su ruže srednje visine 40-60cm koje obrazuju gust i kompaktan žbun sa dosta lisne mase. Izuzetno su jednostavne za održavanje, formiraju veliki broj nešto sitnijih cvetova grupisanih u buketiće. Cvetaju više puta u toku godine i to od ranog proleća pa do prvih mrazeva. Zbog svoje guste teksture i nižeg rasta pogodne su za cvetne bordure i sadnju duž staza ili travnjaka. Odlično podnose saksije i žardinjere, otvorene položaje ili terase.

Grupa ukrasnih trajnocvetajućih ruža koje su bujnog porasta, a nisu toliko visoke kao penjačice. Više su žbunovitog oblika. Pogodne su za sadnju u grupi nekoliko komada, ili pojedinačno na istaknutim mestima; kao cvetne žive ograde pored ulice ili do suseda, ispred tamne pozadine četinara, mogu se oblikovati ukrasne kupe, lepeze ili drugi oblici.

Dodatne informacije

Težina 1.5 kg
Pozovite nas!