Patuljasta (mini) višnja

400 RSD

 

  • Mini višnja predstavlja nezamenljiv ukras naših vrtova;
  • Može se saditi i u većim saksijama;
  • Plod – krupan, okruglastog oblika, tamno crvene boje;
  • Sok je zatvorene rubin boje;
  • Vreme zrenja: Polovina jula.

Početak prodaje sadnica patuljastog voća polovinom oktobra.

  • 27 na zalihama

600

Opis

Patuljasta visnja je dekorativna biljka sa jestivim, veoma ukusnim plodovima. Može da naraste najviše do 1,5m. Sazreva početkom jula. patuljasta visnja

Patuljaste visnja idealne su za gajenje u manjim vrtovima ili većim zasadima. Deluju vrlo dekorativno. Odlikuju se niskim rastom od 2 do 2,5 m.

Razmak sadnje: 4 m x 2,5-3 m

Vreme sazrevanja: krajem VI meseca

Mini višnja se najviše sadi kao ukras, mada plodovi mini višnje se mogu jesti

Meso je čvrsto, sočno, dobrog ukusa i prijatne arome. Atraktivna sorta dobre redovne rodnosti, delimično samooplodna.  Sorta odlična za razne vidove prerade.

Mini višnja. Patuljasta višnja. Dozrevanje: Pčetak jula. Opis: Selekcija višnje prilagođena gajenju na manjim okućnicama. Kruna mala, plod srednje veličine.

Patuljasto voće je veoma pogodno za male bašte u dvorištima. Odlikuju se loptastom formom krune koja može biti u prečniku oko 1m i visine oko 1m. U proleće cvetovi na ovim sadnicama daju lep prizor. Plodovi su odličnog kvaliteta i ukusa i ne zaostaju za plodovima klasičnih voćnih vrsti i sorti. Sade se na rastojanju od 1-1,5m. Mogu se saditi na otvorenom (napolju) ili u saksijama.

Višnja ima manju krošnju od trešnje i uglavnom raste kao žbunoliko stablo. Puno se proizvodi sorta oblačinska višnja pogodna za industrijsku preradu.  Najbolje uspeva na obroncima i blagim padinama okrenutim jugu, jugoistoku i istoku. Plod višnje je svetlocrvene ili tamnocrvene boje, slatkog ili kiselkastog ukusa. Spada u rano voće, koje se manje jede u svežem stanju, a više se industrijski prerađuje (sokovi, džemovi, rakija, vino, prelivi za konditorske proizvode, kompot itd.).

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Dimenzije 60 × 25 cm
Call Now ButtonPozovite nas!