Don Juan ruža puzavica

150 RSD

Zbog prodaje u maloprodajnom objektu i rasadniku postoji mogućnost da određene vrste i boje ruža nema na zalihama, takođe postoji mogućnost da ima vrsta i boja koje nisu uvedene u prodavnicu, kod naručivanja ruža najbolje je prvo uputiti upit na klaster.agrojug@gmail.com

Sadnica ruže – penjačica, puzavica;

Visina – oko 2-3 metra;

Vreme cvetanja – od proleća do prvih mrazeva;

Poželjno je posle cvetanja skinuti uvele cvetove kako bi opet cvetala;

Pogodne su za pokrivanje zidova, ograda, stubova i neuglednih pozadina, kao i za pojedinačno sađenje na istaknutim mestima.

  • 48 na zalihama

Opis

Ruža puzavica ili penjačica. Odlikuje se snažnim rastom. Može da izraste od 2-5 metra. Više puta cveta u toku sezone. Neophodan im je naslon ili potpora.
Ruža „Westerland“ spada u ruže penjačice maksimalne visine do 365 cm. Jakog mirisa kajsija narandžaste boje cveta u obliku karanfila. Poželjno je posle precvetavanja da se orežu kako bi ponovo formirala cvet. Od pupoljka do cvetanja u proleće potrebno je oko 9 nedelja. ruza puzavica

Puzavice su sorte ruža krupnih, mirisnih cvetova, rastu od 2-4m. Cvetanje je neprekidno i tokom cele godine. Na jednoj cvetnoj dršci najčešće imaju više cvetova. Puzavice-penjačice su pogodne za formiranje cvetnih živih ograda, za maskiranje zidova i neuglednih pozadina. Sade se na rastojanju od 1-2m. ruza puzavica vesterland

Ruže penjačice su pogodne za formiranje pergola, cvetnih živih ograda i za maskiranje zidova i neuglednih pozadina. Rastu u visinu od 2 do 5 m, u zavisnosti od vrste i mesta sađenja. Sade se na rastojanju od 1 do 2 metra.

Sadnja ruža penjačica u žardinjerama

Možete ih saditi i u žardinjerama, pa će ukrašavati vaše balkone ili terase. Žardinjera mora biti dubine od najmanje 50 cm i isto tolikog prečnika. U posudi napravite dobru drenažu. Potrebno je da ima najmanje 8h svetlosti. Ako vam je terasa na severnoj strani nemojte saditi ove biljke. Što se tiče orezivanja puzavica, uklonite stare i oštećene grane. Na ostalim granama ostavljamo 3-5 okaca, jer će se iz njih razviti nove cvetne grane. Ako je neka grana prerasla željenu visinu, orežite je. Kako da sadite sadnice kada ih dobijete

IZBOR MESTA ZA SADNJU

Pre sadnje ruža, najbitnije je izabrati odgovarajuće mesto na kojem će one uspešno rasti i koje će im omogućiti da zasijaju u svojoj punoj lepoti i obilnom cvetanju. Važno je znati da ruže vole mesto na kojem ima dovoljno svetlosti – sunca, minimum 6 – 7 sati dnevno. Ruže nipošto nemojte saditi ispod krošnji drveća ili borova! Moramo obratiti pažnju da na mestu na kojem ćemo saditi ruže ima protoka vazduha, ali ne i da je vetrometina. Ruža nije probirač tla, ne voli mesta na kojima se predugo zadržava vlaga jer ona pogoduje razvoju gljivičnih oboljenja. Takođe, ruže nikada ne bi trebalo saditi na mesto gde su do tada bile ruže. Ako, dakle, naš ružičnjak planiramo na mestu s dovoljno sunca, protokom vazduha i dovoljno mesta da ruža „slobodno diše” možemo biti sigurni da smo na dobrom putu uspeha u uzgoju.

PRIPREMA ZEMLJIŠTA

Da biste imali lepo odgajenu ružu koja će cvetati tokom cele sezone, pre sadnje pripremite zemljište. Ako je zemljište podvodno sprovedite drenažu tako što ćete prokopati kanale za odvođenje vode. Glinovito zemljište, ilovaču ili peskovito zemljište pomešajte sa humusom ili kompostom kako biste poboljšali mineralni sastav.
Ruže ne bi trebalo saditi na mesto gde su do tada bile ruže, ali ako to ipak želite da uradite, morate uzeti u obzir da je na tom mestu tlo već iscrpljeno pa zbog zamora zemlje treba celu gredicu obnoviti novom zemljom i poboljšati strukturu zemlje na dubini od minimalno 50 cm. Sve to u svrhu dobrih rezultata i uspešno obnovljenog ružičnjaka.

Call Now ButtonPozovite nas!