Ruža polijanta – Lavaglut

120.00 дин.

Raste u visinu 40-50cm.

Ima mnogo cvetova jakog mirisa divlje ruže.

Boja vatreno crno-crvena.

Sadi se na 30cm razdaljine.

Izuzetno obilno i neprekidno cveta.

Izuzetan efekat se postiže sadnjom u grupi.

Ruža sa neprestanim cvetanjem i mirisom divlje ruže!

  • Nema na zalihama

Podelite objavu na:

Opis

Polijante ruže su vrsta ruža koje obilno i neprekidno cvetaju tokom cele godine i brzo obnavljaju cvetove. Cvetovi se formiraju u buketićima, najčešće od 5-9 cveta u buketu. Ove sorte ruže su pogodne kod kućnih vrtova, pored staza, u parkovima, kao cvetne žive ograde i leje. Sade se na rastojanju od 25-35 cm ili 6-8 biljaka po m2 .

Ruža mnogocvetnica Lavaglut je prelepe bordo boje, veoma elegantna i mirisna.

Mnogocvetne ruže ili polijante su ruže srednje visine 40-60 cm koje obrazuju gust i kompaktan žbun sa dosta lisne mase. Izuzetno su jednostavne za održavanje, formiraju veliki broj nešto sitnijih cvetova grupisanih u buketiće. Cvetaju više puta u toku godine i to od ranog proleća pa do prvih mrazeva. Zbog svoje guste teksture i nižeg rasta pogodne su za cvetne bordure i sadnju duž staza ili travnjaka. Odlično podnose saksije i žardinjere, otvorene položaje ili terase.

Ruža (lat. Rosa) je rod drvenastih biljaka iz porodice ruža (Rosaceae). Uzgaja se zbog lepih mirisnih cvetova i do danas postoje mnogi hibridi i kultivari ruža koji se međusobno razlikuju po boji i izgledu cveta, mirisu i postojanju trnova. Postoji veliki broj divljih ruža, čiji se plod (šipak, šipurak) bogat vitaminom C koristi u ishrani i za pripremu čajeva. Od oko 100 vrsta roda Rosa u Srbiji raste dvadesetak.

Ruža se pored svoje lepote i mirisa kao ukrasno cveće koristi u: kozmeticimedicini i kulinarstvu.

Lišće je naizmenično poređano na stablu. Kod većine vrsta dugo je 5-15 centimetara i perastog je oblika, sa 5-9 lisna zaliska; zalisci obično imaju zupčastu ivicu, a često i nekoliko manjih trnova na donjem delu stabljike. Većina ruža je listopadna, ali postoje i neke vrste (uglavnom iz jugoistočne Azije) koje su zimzelene ili skoro zimzelene biljke.

Dodatne informacije

Težina 0.2 kg
Dimenzije 15 × 35 cm

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Ruža polijanta – Lavaglut”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pozovite nas!