Crvena pomorandza Tarocco

1,500.00 дин.

Naziv: Crvena pomorandža Tarocco

Latinski naziv: Citrus sinensis Taroko

Visina sadnice: 1m

Sadnice crvene pomorandže Tarocco  možete kupiti dodavanjem u korpu ili pozivom na broj 064/219-55-83, 061/29-51-345.

 

Podelite objavu na:

Opis

Crvena pomorandža Tarocco je zimzelena biljka koja u Srbiji ne može da izdrži zimu napolju. Preporuka je da se posadi u srazmerno veću saksiju (ne preveliku) i da se u toku proleća i leta malo intezivnije prihranjuje. Crvena pomorandža Tarocco cveta u proleće i u jesen i zimu možete ocekivati narandzasti plod plod na vasem stablu.

Ako Vas neko nekada pita ‘koje voce sadrzi najvise C vitamina’ nemojte pogresiti i odgovoriti limun. Istina je da crvena pomorandža Tarocco sadrži više vitamina C nego bilo koji drugi agrumi.

Crvene pomorandže sa Sicilije su proizvod zemljišta pored planine Etna, sa čudotvornim svojstvima, energijom sunca i blagom klimom. Zemljište na brežuljcima i ravnicama oko vulkana je izuzetno plodno zbog hiljada godina taložene lave. Tome dodajte i toplo sunce, morski vazduh sa Mediterana i geografsku lokaciju blizu 37. severnog uporednika, gde se prednosti severnoafričke klime kombinuju sa svežinom obronaka Alpa. Ova kombinacija faktora je dovela do toga da od 1600-tih pa na ovamo, na zapadnom delu Sicilije mogu da se gaje neke vrste pomorandži sa crvenom unutrašnjošću, koja podseća na boju krvi.

Crvena narandža poznata i kao Blood Orange, pripada grupi citrusa, varijacija je narandže, samo sa crvenom bojom mesa i gorča je od obične narandže. Za tamnu crvenu boju pulpe zadužen je pigment anthocyanin, uobičajen za voće uopšte, a veoma neuobičajen medju citrusima. Tri vrste su najpopularnije Tarocco iz Italije, Sanguinello vrsta iz Španije i Moro vrsta iz provincije Siracusa na Siciliji kultivisane u 19 veku.

Dodatne informacije

Težina 3 kg
Dimenzije 25 × 25 × 80 cm

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Crvena pomorandza Tarocco”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pozovite nas!